blog-logo

„Să fim copii, pentru înc-o zi…”, în Parcul Mini Transilvania FOTO

…în lumea lor, fericiți vom fii”. Parafrazând versurile îndrăgitei Mihaela Runceanu, în acest caz „lumea” înseamnă Parcul Mini Transilvania, de la Odorheiu Secuiesc.

Plasat, mai exact, la Băile Szejke, parcul cuprinde replici ale unora dintre cele mai cunoscute cetăți, castele și orașe medievale din Transilvania. O lume de basm, în care, în doar o zi poți admira peste 60 de locuri istorice din Ardeal.

Pe scurt, un tur complet al încântătoarei regiuni transilvane, cunoscută, până acum, mai ales prin excentricul și temutul personaj, Dracula. Da, poți vedea aici și Castelul Bran. Chiar dacă mulți dintre voi l-ați văzut deja în realitate, aici are un cu totul alt farmec.

Alte articole:   Preşedintele PMP Braşov, Costel Mihai, îi provoacă pe politicienii braşoveni să renunţe la pensiile speciale, prin declaraţie notarială

Nu numai pentru că îl poți vedea de sus – câți dintre noi au făcut-o? – ci pentru că la numai doi pași e flancat de Castelul Banffy – casa deja faimosului Electric Castle, Turnul Dogarilor – din Bistrița,  Castelul Bethlen-Haller – de la Cetatea de Baltă, Biserica fortificată din Saschiz, Biserica franciscană Șumuleu Ciuc – care a beneficiat de vizita Papei Francisc, Furnalul din Govăjdia, din Hunedoara – unde s-au turnat piese pentru Turnul Eiffel, Castelul de la Sângeorgiu de Pădure – unde s-a născut străbunica Reginei Angliei și multe altele.

În ultimii ani, eu am reușit să vizitez doar vreo 25 de castele și conace din Ardeal. Astăzi, în Parcul Mini Transilvania, pot fi admirate 60 de monumente. În doar câteva ore.

Alte articole:   Marius Dunca: Operatorii economici din HoReCa au plătit taxe și impozite la bugetul local, este datoria Consiliului Local acum să îi sprijine!

E o lume a basmelor, a legendelor și a poveștilor, din care, de data asta, fantezia țâșnește din izvoare istorice de netăgăduit, toate monumentele fiind incluse în Patrimoniul UNESCO sau național.

În acest moment, inițiatorii vastului proiect – inimoasa echipă „Legendarium” – lucrează de zor la extinderea Parcului (la cca. 8.000 mp), cu speranța ca, în scurt timp, să ajungă la expunerea a peste 100 de replici în miniatură. Bine, dacă-i poți spune miniatură unei reproduceri care ocupă circa 2 mp și, uneori, 1,5 m înălțime.

Imaginile de mai jos vorbesc de la sine…

Parcul Mini Transilvania se vizitează în fiecare zi, între 10:00 – 19:00, iar prețul unui bilet este de 10 lei, pentru adulți și de 5 lei, pentru copii.

Alte articole:   Crivineanu: Nici în acest an Primăria nu vrea să bucure toți brașovenii cu iluminatul festiv de sărbători

Ce mai poți vedea la Băile Szejke?

Muzeul Apelor Minerale, Muzeul în aer liber al Porților Secuiești, Mini Mocănița, Centru Memorial Orban Balázs (în amenajare), Teren de joacă pentru copii, zona de agrement cu „ceva bun” de la secui…

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.