blog-logo

Elevii cer să fie introduși pe lista prioritară de testare pentru COVID-19

Elevii cer să fie introduși pe lista prioritară de testare pentru COVID-19

Consiliul Național al Elevilor (CNE) propune ca toți elevii să fie testați cu prioritate pentru a reduce răspândirea coronavirusului, în condițiile în care elevii care merg la școală petrec multe ore în spațiul școlii.

CNE solicită introducerea acestora pe lista prioritară de testare pentru COVID-19, având în vedere că elevii care sunt prezenţi la cursuri petrec, în medie, 6 ore pe zi în aceeaşi încăpere, alături de colegii lor, „aflându-se într-un risc ridicat de infectare”.

CNE afirmă că, potrivit datelor furnizate de către Institutul Naţional de Sănătate Publică, în a cincea săptămână de şcoală, 12-18 octombrie, au fost înregistrate 1.692 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, care reprezintă o creştere cu 155%, în timp ce, raportat la numărul total de cazuri înregistrat de la începutul pandemiei până acum la segmentul de vârstă aferent elevilor şi preşcolarilor (11.765), cazurile de săptămâna trecută reprezintă 14,4%.

Alte articole:   Primăria Săcele a scos la licitație construirea de locuințe sociale în fosta „Ambasadă Franceză”

Elevii mai spun că multe școli nu sunt pregatite pentru tranziția către orele online, iar procesul de digitalizare este unul de durată, care, cel mai probabil, nu se va încheia în următoarele săptămâni.

Astfel, testarea elevilor și izolarea cazurilor pozitive ar reduce posibilitatea răspândirii virusului și ar elimina necesitatea tranziției către cursurile online pentru multe unități de învățământ.

Vedem din ce în ce mai multe cazuri de COVID-19 în unitățile de învățământ. Siguranța elevilor trebuie să primeze, motiv pentru care solicităm includerea acestora pe lista prioritară de testare pentru COVID-19. Identificarea cazurilor pozitive și izolarea acestora va scădea în mod semnificativ necesitatea închiderii școlilor și a tranziției către învățământul online, pentru care multe unități de învățământ încă nu sunt pregătite”, argumentează Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Alte articole:   A fost lansată ediția 4.0 a programului Științescu Brașov

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate