blog-logo

Asociatul clanului de interlopi Alexa, fost consilier județean, Andrei (Andi) Kadas, trimis în judecată pentru evaziune fiscală

Asociatul clanului de interlopi Alexa, fost consilier județean, Andrei (Andi) Kadas, trimis în judecată pentru evaziune fiscală

Fost consilier judeţean și preşedinte de consilii de administraţie în mai multe spitale din Braşov, Andrei Kadas, ajuns vedetă după ce s-a dezvăluit că este partener de afaceri cu capii clanului de interlopi Alexa, a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de evaziune fiscală.

Alături de el, în dosarul penal aflat pe masa judecătorilor de la Tribunalul Brașov, mai apar Marian Antoniu Iorgdache, Radu Lucian Rizea, Kadas Iosif (tatăl fostului consilier județean), Constantin Călin și Vasile Dumitru.

Potrivit anchetatorilor, Kadas, printr-una din firmele pe care le controla – Drumarii SA, ar fi cumpărat fictiv bunuri și servicii, făcea plățile, dar banii astfel cheltuiți i-ar fi spălat, pentru a le ascunde proveniența ilicită.

Alte articole:   Se schimbă etichetele pentru clasa energetică a electrocasnicelor

Ca o simplă coincidență, trebuie amintit faptul că partenerii de afaceri ai lui Kadas, iar aici ne referim la interlopii din clanul Alexa, aduceau banii furați din bancomate în străinătate în țară, ca să îi „spele”. AMĂNUNTE prezentate în exclusivitate de căter newsbv.ro AICI

Firmele în care a fost/este implicat Kadas

Rezultatul acţiunilor lui Kadas a fost prejudicierea staului, care a încasat un impozit pe profit mai mic și TVA mai puțin.

În lanțul de fraude au mai fost implicate trei societăți comerciale. „Reprezentanții lor au scos de la bancomat sau direct de la bancă banii plătiți de firma lui Kadas, au reținut comisioane între trei și patru la sută, iar restul sumelor au fost înapoiate lui Marius Andrei Kadas IlunaÆ, se arată în rechizitoriu.

Alte articole:   28 februarie: 2.830 cazuri noi de infecții cu coronavirus. 108 la Brașov

 Prejudiciul total, în sarcina administratorului de societate este de peste 2,1 milioane de lei. Anchetatorii pun şi în sarcina partenerilor dfe afaceri ai lui Kadas Andrei un prejudiciu de 1,4 milioane de lei.

Printre ei, tatăl acestuia, Kadas Iosif.

„Inculpații trimiși în judecată ar fi creat circuite de sustragere de la plata obligațiilor fiscale, constând în TVA și impozit pe profit, și-au însușit sumele de bani care vizau aceste operațiuni fictive comerciale și au disimulat proveniența acestor sume de bani, pentru a reintroduce în circuitul civil sumele delapidate„, spune procurorul Adrian Aldea, purtător de cuvânt Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov, citat de Observator.

Kadas a refuzat să formuleze un punct de vedere pentru postul naţional în ce privește acuzațiile din rechizitoriu. Prezumţia de nevinovăţie fiinţează până la pronunţarea unei sentinţe definitive a instanţei.

Alte articole:   Persoanele care s-au vaccinat cu prima doză în afara României pot face rapelul în țară

CITEŞTE ŞI:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate