blog-logo

România, pe locul al II-lea în Europa la mortalitatea COVID-19

România, pe locul al II-lea în Europa la mortalitatea COVID-19

Cel mai recent raport epidemiologic al ECDC (Centrul European pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor) arată că România continuă să fie pe podiumul negru al deceselor COVID-19 în Europa, raportate la populaţia ţării. Dacă în precedentul raport, ţara noastră conducea, alături de Spania, acest clasament, duminică, se află pe locul al doilea, depăşită doar de Cehia, scrie libertatea.ro.

În ultimele 14 zile, România a avut 218,4 cazuri de COVID-19 la suta de mii de locuitori şi o rată a deceselor de 4,5 la suta de mii de locuitori – sau de 45 la milionul de locuitori. Ne depăşeşte doar Cehia, cu 6 decese la suta de mii de locuitori (60 la milionul de locuitori), dar în aceeaşi perioadă, Cehia a înregistrat un număr de aproape 4 ori mai mare de cazuri COVID-19 decât România: 828,4 la mia de locuitori. Dacă la începutul săptămânii România se afla la egalitate cu Spania, în vârful acestui clasament sumbru, cu 36 de decese la un milion de locuitori, Spania a rămas la aceeaşi valoare a mortalităţii raportate la populaţie, în vreme ce în România, numărul de decese a crescut, potrivit libertatea.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!


Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.