blog-logo

FOTO Cerb salvat după ce și-a prins coarnele în plasa de protecție de pe domeniul schiabil din Poiana Brașov

FOTO Cerb salvat după ce și-a prins coarnele în plasa de protecție de pe domeniul schiabil din Poiana Brașov

Operațiune de salvare spectaculoasă în zona domeniului schiabil Kanzel, din Masivul Postăvarul, pentru specialiștii de la Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt.

Un cerb și-a prins coarnele în plasa de protecție de pe marginea pârtiei de schi din Poiana Brașov și a fost nevoie de intervenția unei echipe de de specialiști pentru a-l elibera.

Cerbul a trebuit tranchilizat pentru a i se putea îndepărta plasa prinsă în coarne.

“A fost nevoie să apelăm la tranchilizare, pentru a elibera fără a accidenta cerbul, care deja era speriat și agitat. După tranchilizare, coarnele i-au fost desprinse din plasă și a fost eliberat în mediul său natural. Pentru a se asigura că cerbul este în siguranță, echipa de intervenție a stat lângă el până când a trecut efectul tranchilizantului, iar cerbul a intrat în pădure pe picioarele lui.

Intervenția a durat aproape toată ziua, însă pentru noi este important că, în final, am reușit să salvăm unul dintre exemplarele frumoase de cerb care trăiesc în Pădurile Brașovului.

Le mulțumim colegilor de la Institutul de Cercetare „Marin Drăcea”, care au montat un sistem de monitorizare GPS-GSM tip colar pentru monitorizarea activității animalului de acum înainte, precum și celor de la Asociaţia de Protecție a Animalelor „Milioane de Prieteni”, dr. Pantilimon Radu și as. veterinar David Ciprian, care ne-au ajutat cu tranchilizarea. Nu în ultimul rând, mulțumim Jandarmeriei Montane, care ne-a sesizat situația”, au declarat reprezentanții Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt.

Reprezentanții Regiei spun că, în perioada următoare vor reveni și cu imagini impresionante cu aceste animale emblematice pentru Pădurile Brașovului.

Alte articole:   Atelier interactiv de tipărire în cadrul proiectului de la Diaconul Coresi la poetul Ștefan Baciu

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate