blog-logo

VIDEO Dacia Spring, primul model 100% electric al mărcii românești

VIDEO Dacia Spring, primul model 100% electric al mărcii românești

La șapte luni după ce a prezentat primele poze cu conceptul, Renault a prezentat joi, primul automobil electric sub brand românesc: Dacia – versiunea de serie a modelului Spring.

Modelul electric cu autonomie de 225 km va putea fi comandat de la vară și va ajunge la clienți în toamnă, urmând a deveni cea mai ieftină mașină electrică din UE.

Dacia Spring are la bază o mașină electrică din China, (numită Renault K-ZE).

Primul model 100% electric al mărcii românești are patru locuri și cinci uși. Dimensiunile sale sunt de numai 3,73 m lungime, 1,62 metri lăţime (fără retrovizoare) şi 1,51 m înălţime.

Mașina de oraș cu aspect de SUV are o autonomie reală între 150 și 170 km și ajunge la viteză maximă de 125 km/h.

Ușor și compact, Spring dispune de o autonomie de 225 km conform ciclului WLTP și de 295 km conform ciclului WLTP City (care cuprinde doar partea urbană a ciclului omologat), ceea ce garantează o mare polivalență în utilizare nu doar în mediul urban, cât și în cel peri-urban, notează hotnews.ro.

Alte articole:   HoReCa are nevoie de un suport de 350 de milioane de euro

În Europa, mașinile din segmentul A (clasa mini) parcurg zilnic în medie 31 km. Pornind de la această bază, Spring nu ar avea nevoie decât de o singură încărcare pe săptămână.

Dacia Spring vine cu o baterie de 26,8 kWh. Poate fi încărcată AC până la 6,6 kW sau DC până la 30 kW (opțional), iar autonomia poate fi extinsă cu aproape 10% prin acționarea butonului ECO de pe planșa de bord, care limitează puterea la 23 kW (în loc de 33 kW) și viteza maximă, la 100 km/h.

Portbagajul dispune de cea mai mare capacitate de încărcare din segment: 300 de litri (fără a lua în calcul spaţiul de sub portbagaj destinat roţii de rezervă disponibile în opţiune)

Alte articole:   Hoții cardului bancar, prinși cu ajutorul imaginilor făcute publice

Primul automobil 100% electric al mărcii Dacia va fi comercializat la un preţ de 15.000-17.000 de euro, însă prețul va putea scădea la 10.000 de euro după aplicarea ecobonusurilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.