blog-logo

România va avea 1.000 de kilometri noi de autostradă și drum expres, până în 2024

România va avea 1.000 de kilometri noi de autostradă și drum expres, până în 2024

România ar putea avea 700 de kilometri noi de autostradă şi 300 de kilometri de drum expres în următorii patru ani, susține Ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Potrivit acestuia, există în derulare proiecte importante privind dezvoltarea infrastructurii rutiere, iar având în vedere tronsoanele pe care se lucrează şi cele pentru care se va da în curând ordinul de începere a lucrărilor, cei 1.000 de kilometri noi ar putea fi gata până în 2024.

„Avem în derulare proiecte importante şi considerăm că 700 de kilometri de autostradă şi 300 de km de drum expres pot fi finalizaţi”, a spus ministrul, potrivit Agerpres.

În ceea ce priveşte autostrăzile, vor fi gata lotul 1 şi lotul 5 din autostrada Sibiu-Piteşti, autostrada Lugoj-Deva, autostrada Transilvania integral, cu excepţia tronsonului care cuprinde tunelul Meseş, autostrada A7 Ploieşti-Siret, mai puţin loturile Paşcani-Suceava şi Suceava-Siret. La acestea se adaugă A0, centura de nord şi sud a Capitalei.

„Sunt 700 de kilometri de autostradă aflate unele tronsoane în lucru, altele vor intra în lucru în perioada următoare, dar cert este că pot fi finalizate, conform contractelor, până în 2024”, a subliniat oficialul guvernamental.

Ministrul Transporturilor mai spune că se pot finaliza în patru ani și 300 de kilometri noi de drum expres.

„Sunt aproximativ 300 de kilometri de drum expres care pot fi finalizaţi în următorii patru ani”, a completat Bode.

Este vorba de drumurile expres Craiova-Piteşti, Brăila-Galaţi, Focşani-Brăila şi Buzău-Brăila

Alte articole:   Firmele care nu au conectat casele de marcat la sistemul ANAF ar putea scăpa de amenzi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.