blog-logo

Raed Arafat: ,,Valul doi al pandemiei va ține pe toată durata iernii, în toată Europa”

Raed Arafat: ,,Valul doi al pandemiei va ține pe toată durata iernii, în toată Europa”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a confirmat planul de extindere al internărilor cazurilor medii și grave în spitalele non-Covid, dar și imposibilitatea de a mai interna cazurile ușoare și persoanele care nu au simptome: ,,Asta e etapa de care am mai vorbit si e etapa folosirii parțiale a spitalelor non-COVID. Aici nu vorbim de cazurile ușoare sau asimptomatice, acestea rămân la domiciliu. Vorbim de cazurile care au nevoie de oxigen, de tratament. Pentru ele trebuie sa avem în etapa următoare un număr suplimentar de paturi”, a spus șeful DSU, potrivit biziday.ro.

Raed Arafat se așteaptă la o creștere mai îndelungată a numărului de cazuri, mai ales în situația în care populația se opune regulilor, iar autoritățile se dovedesc ezitante în luarea unor decizii: „Estimările sunt că valul doi va fi pe perioada iernii. Cât de greu va fi, depinde de noi. Dacă reușim să descreștem, vom ține situația sub control. Dar nu se va ajunge ușor la descreștere. Dacă nu se respectă regulile, dacă sunt presiuni să nu se ia restricții, s-ar putea ca lupta să fie mult mai grea și pe o perioadă mai lungă”, a afirmat Raed Arafat.

Oficialul a mai spus că 4,5% din populația României a fost deja expusă și infectată cu Covid, ”dar mulți nici nu au știut, au crezut că e răceală simplă sau a apărut febra pe durată scurtă, dar ei au fost probabil infectați și au infectat și pe alții dacă nu au respectat regulile de prevenire”, a explicat Arafat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate