blog-logo

Polițiștii au dat 310 amenzi în valoare totală de 16.000 de lei

Polițiștii au dat 310 amenzi în valoare totală de 16.000 de lei

Polițiștii brașoveni au continuat acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat al acestor acțiuni fiind prevenirea răspândirii virusului Sars-CoV-2.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, la data de 15 octombrie 2020, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, jandarmi și polițiști locali au organizat și desfășurat, cu efective mărite, activități de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Forțele de ordine au acționat în principal în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în zona unităților de învățământ, dar şi în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza întregului judeţ Braşov.

Cu ocazia activităților desfășurate au fost verificate 176 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă.

De asemenea, au fost legitimate peste 3.500 de persoane, verificate  aproximativ 300 de autovehicule și peste  250 de mijloace de transport persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 310 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 1 sancțiune pentru fapte de natură economică, în valoare totală de 16.000 lei.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost intensificate și activitățile informativ-preventive, pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

Scopul acestor acțiuni nu este de a aplica sancțiuni contravenționale, dar nu va fi tolerată nicio abatere de la lege.

Sănătatea și siguranța cetățenilor reprezintă priorități pentru toate instituțiile cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent, în această perioadă, activități de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea virusului Sars-CoV-2.

Recomadăm tuturor cetățenilor, să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur!

Suntem la datorie și aplicăm legea în litera și spiritul ei!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!
  1. Ieri am fost oprit de un jandarm la 200 de metri distanta de piata Astra pe motiv ca nu port masca de protectie. Cand i-am atras atentia ca nu ne aflam nici pe departe in interiorul pietei (unde stiam eu ca masca trebuie purtata), mi-a raspuns ca nu am dreptate si ca suntem obligati sa purtam masti SI IN ZONELE ADIACENTE PIETELOR. Nu l-am contrazis, crezand ca ei ar trebui sa cunoasca mai bine obiectul muncii si al controalelor pe care le efectueaza. Dar ajungand acasa, am verificat hotararile comitetului local pentru situatii de urgenta si am gasit ca da, masca trebuie purtata in „pietele agroalimentare si targuri”, fara sa se pomeneasca nimic de „zonele adiacente” lor.
    A avut dreptate jandarmul, sau a fost vorba de abuz si exces de zel?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.