blog-logo

Allen Coliban face apel la brașoveni să respecte normele de protecție individuală împotriva COVID-19

Allen Coliban face apel la brașoveni să respecte normele de protecție individuală împotriva COVID-19

Primarul ales al Brașovului, Allen Coliban, a făcut un apel către brașoveni să respecte normele de protecție individuală împotriva infectării cu coronavirus.

Iată mesajul acestuia:

Subiectul acesta ne privește pe toți. Stiu că ne-am săturat de pandemie, dar numărul de cazuri crește. Dincolo de discuțiile legate de cât de bine își fac autoritățile treaba, este important ca fiecare dintre noi să fie responsabil și să continue să respecte măsurile de protecție împotriva noului Coronavirus.

Virusul există, nu va dispărea curând, e nevoie să învățăm să trăim cu el, să ducem o viață cât mai apropiată de ceea ce considerăm ”normalitate”. Pentru asta, respectând în continuare câteva reguli care nu sunt complicate, făcând acum eforturi mici pentru a nu ajunge iarăși la restricții mari, găsim echilibrul: nu este nevoie să ne panicăm, să nu mai ieșim deloc din casă, slăbind astfel imunitatea prin stres, dezvoltând anxietate, dar nici să ajungem în tabăra celor care nu cred în existența virusului, tot ca formă de apărare mentală împotriva a ceea ce este în jur.

Tocmai pentru că nu putem controla mediul extern, încercăm să ne adaptăm ca indivizi, comunitate, pentru binele nostru și al celor din jur.Fiind în prag de sezon rece, purtarea măștii, distanțarea fizică, spălatul/ dezinfecția mâinilor vor diminua mult și răspândirea altor viroze mai puțin contagioase.

Medicii de familie fac recomandări să fim atenți ca părinți și să nu trimitem copiii bolnavi la școală. Am discutat cu medici care recomandă pacienților ca măsură de prevenție întărirea rezistenței organismului cu Vitamina D3, cu ajustarea dozelor la copii.

De asemenea, medicii recomandă în perioada aceasta vaccinul antigripal pentru grupele de risc și acolo unde nu sunt contraindicații. Vă încurajez să discutați cu medicii de familie, ei vă cunosc și sunt în măsură să vă poate consilia telefonic pentru luarea celor mai bune decizii.

Responsabilitatea este a fiecăruia dintre noi pentru a limita extinderea comunitară a virusului. Haideți să facem ce ține de noi: evităm în continuare spațiile aglomerate, purtăm mască, ieșim cât mai mult în natură, avem grijă să aerisim cât mai des spațiile închise în care ne aflăm, mâncăm cât se poate de sănătos, facem zilnic mișcare, păstrăm legătura cu prietenii și cu familia într-un mod responsabil.

Au apărut noi reglementări, este bine să rămânem informați și să le respectăm pentru binele nostru și al celor din jur. https://www.brasovcity.ro/…/COVID-19:_Masca_in_Centrul…

Vom trece împreună peste asta, rămânem uniți și nu uităm de toate lucrurile care ne apropie, pe care le avem în comun, mai degrabă decât să intrăm în polemici pe temele care ne dezbină.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Peste un milion de români au intrat în şomaj tehnic sau clasic, în pandemie

Leave a Reply

Your email address will not be published.