blog-logo

Truck and Bus la Braşov: Șoferi de autobuz, beţi la volan, dis-de-dimineaţă

Truck and Bus la Braşov: Șoferi de autobuz, beţi la volan, dis-de-dimineaţă

Polițiștii rutieri de la Poliția Brașov au desfășurat miercuri dimineața, activități în cadrul acțiunii  ROADPOL – TRUCK & BUS.

În doar trei ore, au fost verificate 555 autovehicule, dintre acestea 302 fiind mijloace destinate transportului public de persoane, 195 autovehicule destinate transportului de marfă și 58 alte categorii de vehicule.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 69 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 28 fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 –Rep. privind circulația pe drumurile publice și 37 pentru nerespectarea Legii nr. 55/2020.

Șoferi de pe mijloace de transport în comun, prinși băuți

De asemenea, în cadrul acțiunii ce s-a desfășurat în intervalul orar 06.00-09.00, polițiștii au retras 2 certificate de înmatriculare și au reținut 5 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, dintre acestea două fiind pentru conducători auto, ce desfășurau transport public de persoane.

Alte articole:   Elevii ar putea avea gratuitate la transport și la manifestări culturale şi sportive

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproximativ 7.600 lei.

Totodată, polițiștii au constatat o infracțiune la regimul rutier, respectiv, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului de către un  conducător auto al unui mijloc de transport în comun.

La testarea acestuia din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,58 mg/l alcool pur.

Polițiștii rutieri verifică în continuare modul în care conducătorii și pasagerii autovehiculelor destinate transportului de persoane respectă măsurile dispuse pentru prevenirea răspândirii și infectării cu noul coronavirus.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate