blog-logo

Podul dintre Hălmeag și Șercaia este aproape finalizat

Podul dintre Hălmeag și Șercaia este aproape finalizat

Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, a inspectat astăzi stadiul lucrărilor de construcţie a podului peste râul Olt, situat pe drumul judeţean DJ 131P şi care asigură legătura satului Hălmeag cu comuna Şercaia.

Noul pod este construit în întregime, iar vechiul pod din lemn, care datează de o sută de ani, urmează să fie demolat. În momentul de faţă se amenajează acostamentele şi se terasează drumul înspre pod, iar finalizarea lucrărilor, turnarea covorului asfaltic şi darea în folosinţă a noului pod sunt preconizate pentru perioada imediat următoare.

„Lucrările au decurs foarte bine. Pe lângă faptul că administraţia judeţeană ne-a asigurat finanţarea, a desemnat constructorul şi a pus la dispoziţie tot ce este necesar, noi am fost aproape de constructor şi am răspuns la orice necesitate a acestuia. Aşa se face că astăzi ne putem bucura că am ajuns în faza finală de construcţie. Credem că în maximum o săptămână se va putea turna asfaltul şi vom putea organiza recepţia acestei investiţii”, a declarat Cristinel Paltin, primarul comunei Şercaia.

Construcţia s-a realizat în parametri optimi, în ciuda faptului că vremea capricioasă şi ploile din această primăvară, care au umflat debitul Oltului, au generat anumite decalări în graficul de execuţie. Reprezentantul constructorului – SC Confer Group SRL, a precizat că după finalizarea asfaltării mai rămân de făcut câteva lucrări de amenajare a albiei râului, dar circulaţia va putea fi deschisă pe noul pod.

„Lucrările au fost complexe şi dacă nu am fi avut probleme cu intemperiile, acum podul ar fi fost de mult recepţionat, iar noi ne-am fi ocupat de altă lucrare”, a susţinut Constantin Pilat, şeful de şantier.

Proiectul a început în urmă cu doi ani, fiind implementat de Consiliul Judeţean Braşov cu fonduri accesate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală – etapa a II-a. Valoarea totală a contractului de construcţie a noului pod este de 6.176.199,19 lei.

„Consiliul Judeţean Braşov face lucrări istorice în judeţ. Am început să reabilităm mai multe poduri peste Olt, mai ales că de aproape 50 de ani nu s-a mai construit un pod nou în judeţul nostru. În acest an am fost bucuroşi să inaugurăm podul de la Crihalma realizat de Compania Naţională de Investiţii, să avem într-o fază finală de execuţie podul de la Hălmeag şi să atribuim contractul pentru construirea unui pod nou care să lege comunele Voila şi Cincu, acestea din urmă fiind proiecte pentru care am obţinut finanţare prin PNDL. În această vară am dat ordinul de începere pentru un alt proiect cu fonduri europene, şi anume modernizarea drumului care face legătura dintre Măieruş şi Augustin şi care continuă spre Baraolt, în judeţul Covasna. În cadrul acestui proiect avem podul de la Augustin, o altă construcţie de mari dimensiuni pe care o vom reabilita şi moderniza”, a spus preşedintele CJ Adrian-Ioan Veştea.

Şeful administraţiei judeţene i-a îndemnat pe turiştii care ajung în Ţara Făgăraşului să facă un popas în satul Hălmeag pentru a admira o biserică fortificată datând din secolul al XI, în curtea căreia se află un bust al împărătesei Austriei, Elisabeta, cunoscută pe numele de Sisi.

Alte articole:   Podul de la Brăila ar urma să fie deschis la sfârșitul lunii iunie, după mai bine de un an de întârzieri

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate