blog-logo

Muzeul Clopotelor Lumii, la Șercaia

Muzeul Clopotelor Lumii, la Șercaia

În comuna Şercaia va fi amenajat Muzeul Clopotelor Lumii. Este vorba despre un proiect al Asociaţiei „Proiectul unei Limbi Universale” care a fost lansat oficial astăzi, la Primăria Şercaia, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

În clădirea vechii şcoli din Şercaia, aparţinând Bisericii Evanghelice, iniţiatorii îşi propun să amenajeze un muzeu inedit, bazat pe colecţia însumând peste 600 de clopote, clopoţei, zurgălăi şi talăngi a poetului Ovidiu Oana-Pârâu, fiu al satului şi preşedinte al asociaţiei amintite. De asemenea, se doreşte crearea unui muzeu tematic în aer liber, sub genericul „Clopotul – limbaj universal”.

Iniţiatorii proiectului estimează că muzeul indoor şi cel în aer liber s-ar putea realiza în următorii trei ani, estimând că sunt necesare peste 1,8 milioane de euro, bani care ar putea fi accesaţi din fonduri europene.  

Alte articole:   Evenimente la Opera Brașov, în această săptămână

„Înfiinţarea Muzeului Clopotelor Lumii este un demers remarcabil şi unic în spaţiul cultural românesc. Este un proiect care important al comunităţii din Şercaia, care nu face altceva decât să diversifice şi mai mult agenda cultural-turistică a judeţului Braşov şi să pună la dispoziţia tuturor celor care ne calcă pragul cât mai multe oportunităţi de a petrece timpul liber în judeţul nostru”, a spus preşedintele CJ Braşov, Adrian-Ioan Veştea.   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate