blog-logo

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a finalizat actul normativ pentru modernizarea relațiilor de muncă! Ce prevede documentul?

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a finalizat actul normativ pentru modernizarea relațiilor de muncă! Ce prevede documentul?

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, anunță că, după consultări, a finalizat actul normativ pentru modernizarea relațiilor de muncă. Documentul, pus în dezbatere publică, stipulează, între altele, folosirea semnăturii electronice la semnarea contractului de muncă, dar și faptul că actele pot fi păstrate în arhiva electronică.

”După consultări cu sindicatele și patronatele, după discuții cu antreprenori din București și din țară am luat decizia de a face un pas major în ce privește digitalizarea relațiilor de muncă și, implicit, simplificarea derulării acestora.”, a scris, marți seară, pe Facebook, Violeta Alexandru, potrivit News.ro. Aceasta anunță că a finalizat actul normativ prin care, pentru prima dată în România:

e va putea folosi semnătura electronică atât la semnarea cât și la modificarea sau încetarea Contractului Individual de Muncă; • se va putea folosi semnătura electronică la instructajul SSM inclusiv în cazul telemuncii; • documentele se vor putea păstra în arhivă electronică; • activitatea telesariatului, care nu va mai fi obligat să menționeze locul în care prestează activitatea, se va putea verifica prin mijloace electronice; • telesalariatul își va putea folosi propriul laptop/echipament pentru desfășurarea muncii, prin acordul părților; • angajatorul nu va mai fi obligat să răspundă pentru condițiile de muncă alese de către telesalariat. ”Cred că astfel de măsuri salvează timpul cetățenilor, reduc birocrația și sporesc încrederea în sistemul public. Las actul normativ în transparență pentru alte observații, dar sunt suficient de încăpățânată să îl duc până la capăt indiferent de obstacole. Mai am și reacții menite să mă determine să renunț, recunosc. Deja au apărut discuții legate de obținerea semnăturii electronice, cât de scumpă este și de unde se va procura. Va exista o perioadă de tranziție în care se va permite folosirea semnăturii olografe. Am o soluție pentru sistemul public”, a mai scris Violeta Alexandru.

Sursă: Profit.ro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate