blog-logo

Cum funcționează boții din Poker. Sunt mai inteligenți decât jucătorii?

Cum funcționează boții din Poker. Sunt mai inteligenți decât jucătorii?

Pokerul este un joc de îndemânare pentru care ai nevoie și de o doză sănătoasă de noroc. Asta dacă ești destul de bun. Pentru cei mai mulți jucători online casual, este un joc cu o mulțime de avantaje și neplăceri și un Return On Investment pe termen lung (ROI) care va fi foarte util pentru câteva cadouri suplimentare de Crăciun.

Dar la fel cum software-ul de urmărire le-a oferit jucătorilor avantajul față de adversarii lor, tot așa, roboții amenință că vor ridica lucrurile la un nivel de dificultate mai mare.

În cazul în care software-ul de urmărire a fost cândva instrumentul suprem pentru jucătorii online, roboții au dus lucrurile la un nivel cu totul nou. Și software-ul este din ce în ce mai inteligent.

O variantă mai bună a software-ului și a datelor a condus la o creștere a metodelor predictive pentru toate, de la pariurile sportive la piața bursieră. Nu este surprinzător că acum a ajuns până la câteva mâini ale No Limit Hold’em.

Dar poate software-ul să reproducă vreodată psihologia unui ac Will Kassouf sau a unei doze mari de agresiune Phil Ivey? Poți să te îmbogățești jucând online cu un bot? Să aruncăm o privire mai atentă la roboții de poker.

Cum funcționează Poker Bots

Boții de Poker sunt fragmente de software utilizate pe site-urile de poker online (de obicei) de jucători care nu pot bate jocul în mod normal. Boții sunt computere care folosesc cunoștințe de matematică și jucători pentru a încerca să bată jucători umani din viața reală.

Alte articole:   285 de controale, 37 de cazuri de furt de energie electrică

Boții rulează în fundal ca și programe autonome alături de clientul pe care îl executați. În primul rând, ei urmăresc mâinile care au fost jucate și fac observații pe care ochiul uman ar putea să nu le poată vedea.

Este ca un HUD, dar de fapt joacă și pentru tine. Rularea unui bot este destul de ușoară, atât timp cât sunt permise de site-ul de poker la care joci. Sunt doar programe care se pot descărca și vin cu manuale clare de instrucțiuni.

Există o mulțime de roboți de vânzare pe piața deschisă. Acestea pot aborda numerar, MTT-uri sau Omaha, dar niciuna nu garantează o derulare câștigătoare pe termen lung.

Totuși, acest lucru nu a oprit anumite site-uri care să se prăbușească cu ele. PokerStars a investigat un caz suspect de bots de mare anvergură în Campionatul Turbo de Poker Online in 2016. În cele din urmă, jucătorul a fost găsit uman.

Mai târziu, un grup de jucători ruși au folosit roboți pentru a câștiga peste 1,5 milioane de dolari la jocurile în numerar PLO pe site. Ulterior, cea mai mare sală de poker din lume a făcut modificări pentru a interzice pe mesele sale software-ul terților.

Alte articole:   Marius Dunca, președinte PSD Brașov: Este imperativ un Pact Național pe Sănătate

Ce face ca Boții să funcționeze corect?

Inițial, roboții erau destul de simpliști și, chiar dacă nu știați că jucați împotriva unui bot, un jucător obișnuit nu avea probleme. Cu toate acestea, pe măsură ce timpul trece și tehnologia avansează, lucrurile încep să se schimbe.

Boții moderni sunt capabili să utilizeze statistici și calcule complexe efectuate de așa-numiții solveri. Solverii joacă un rol imens în jocurile de astăzi, deoarece reprezintă instrumentul de învățare final pentru jucători.

Un bot de poker își poate „aminti” un număr nenumărat de scenarii pre-calculate, ceea ce înseamnă că poate produce un răspuns corect în multe situații diferite.

Cu acest tip de cunoștințe de bază, roboții devin o amenințare severă.

Pe măsură ce Hold’em este din ce în ce mai aproape de a deveni un joc „rezolvat”, acești roboți câștigă din ce în ce mai mult teren în fața jucătorilor umani.

Și, în timp ce unele site-uri încercă să rezolve problema, nu toate jocurile bot pot fi detectate cu ușurință.

Software-ul de tip bot ar putea fi folosit și de un jucător uman. Acestea ar putea rula software-ul alături de clientul de poker (sau chiar pe un computer total diferit, ceea ce face ca orice fel de detecție să fie practic imposibilă), oferindu-i informațiile.

Alte articole:   24.10.2020 - 4.761 de cazuri noi de infectare cu coronavirus. 114 la Brașov

Așadar, deși nu te afli în mod tehnic împotriva unui bot, joci în mod efectiv împotriva acestuia. Poate fi o ființă umană care face clic pe butoane, dar botul îi spune exact ce trebuie să facă.

În acest scenariu, jucătorul uman nu este altceva decât un clic automat, dar este mult mai greu de urmărit și de detectat folosind metode automate.

Noua generație de boți

Cercetătorii sunt ocupați să dezvolte noi roboți care să fie în mod eficient mai buni decât oamenii. Nu numai că joacă o strategie optimă în anumite situații, dar pot paria și tare și, cel mai important, pot juca la cacealma la fel ca oamenii.

În ultimii ani, strategia Optimului Teoretic al Jocurilor (GTO) a parcurs un drum lung. Aceasta este o abordare a jocului care caută cele mai bune piese posibile în fiecare scenariu, indiferent de acțiunile altor jucători.

Așadar, dacă puteți juca GTO perfect, nu trebuie să vă faceți griji pentru ceea ce fac alți jucători – veți face profit.

Desigur, dacă știți un pic despre Hold’em sau PLO, sunteți conștienți că acestea sunt jocuri foarte complexe, a ține minte care este jocul GTO pentru fiecare situație posibilă este practic imposibilă pentru un om.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.