blog-logo

Anunț SDEE Transilvania Sud: „A început montarea contoarelor noi de energie electrică!”

Anunț SDEE Transilvania Sud: „A început montarea contoarelor noi de energie electrică!”

Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Sud, prin sucursalele sale, informează utilizatorii că a demarat o serie de operațiuni de montare contoare monofazate de energie electrică.

În cadrul acestor operațiuni, care se vor  desfășura în mai multe localități din județele  Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu, contoarele aflate în apartamentele/proprietatea utilizatorilor sau în scările de bloc vor fi schimbate cu unele noi.

Costurile sunt suportate integral de către SDEE Transilvania Sud, în calitate de beneficiar.

Înlocuirea contoarelor se face în baza unui Ordin de serviciu nominal, în prezența utilizatorului, în condițiile legii, de către personalul propriu, sau al unei societăți terțe, autorizat și instruit în acest sens și care are obligația de a se va legitima înainte de începerea lucrării.

Vă rugăm să facilitați accesul lucrătorilor în casa scării sau pe propietatea dumneavoastră, în condițiile de mai sus, în vederea executării lucrărilor în bune condiții.

Reamintim că, potrivit prevederilor Ordinului ANRE nr. 235/2019 privind Regulamentul de furnizare a energiei electrice la clienții finali – Art. 31 clientul final are obligația de a permite „accesul reprezentantului operatorilor de distribuție în scopul de a presta activitatea (…) de a monta, sigila, întreține, verifica, înlocui sau citi indexul grupului de măsurare, precum și de a menține” echipamentele aflate în gestiunea SDEE Transilvania Sud, amplasate pe proprietatea clientului final. Conform Ordinului ANRE nr. 90/2015, operatorul de distribuție are drept de „acces în incinta unde este amplasat locul de consum al utilizatorului, pentru verificarea grupurilor de măsurare”.

IMPORTANT !

Recomandăm utilizatorilor să permită accesul în scara blocului sau pe proprietate  doar acelor persoane care prezintă legitimație de serviciu și/sau împuternicire din partea SDEE Transilvania Sud și a sucursalelor sale.

Echipa nu va intra în apartament/pe proprietate decât în cazul în care contorul se află în interior. În situația în care contoarele se află pe casa scării, lucrătorii nu au motive pentru a pătrunde în interiorul apartamentului/pe proprietatea utilizatorilor.

Serviciul Relații Publice, Comunicare SDEE Transilvania Sud  12.10.2020

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.