blog-logo

FOTO+VIDEO Capodopere semnate de Picasso și Dali, din acest weekend, la Muzeul de Artă Brașov!

FOTO+VIDEO Capodopere semnate de Picasso și Dali, din acest weekend, la Muzeul de Artă Brașov!
Muzeul de Artă Brașov organizează în perioada 9 octombrie – 6 decembrie 2020 expoziția eveniment „Great Artists of the World. Colecția George Șerban”.

Expoziția prezintă publicului capodopere de artă grafică ale unor mari maeștrii ai artei europene ai secolelor XIX-XX (Picasso, Matisse, Dali, Toulouse-Latrec, Renoir etc.) din colecția Avocat George Șerban, București. Curatorul expoziției este dr. Alexandru Constantin Chituță, Muzeul Național Brukenthal. Parteneri culturali ai expoziției sunt Asociația Culturală „Pictor Octavian Smigelschi” și organizația artistică „Brukenthal von Studio”. Partenerul din Brașov al expoziției este Compania Aro-Palace. Vernisajul expoziției a avut loc vineri, 9 octombrie 2020, ora 17.00, la sediul Muzeului de Artă Brașov din B-dul. Eroilor nr. 21 (lângă Hotel Capitol). Expoziția poate fi vizitată de marți până duminică, în intervalul orar 09.00 – 17.00.

Constituită dintr-o pasiune remarcabilă pentru grafica europeană întinsă pe parcursul mai multor decenii colecția Avocat George Șerban este una dintre cele mai valoroase colecții de artă din țară. O primă expoziţie de grafică europeană cu lucrări din colecţie („Arta de a dărui”), semnate de Klimt, Matisse, Picasso și Dali, a avut loc în anul 2019 la Muzeul Național Brukenthal. Pentru expoziția „Great Artists of the World. Colecția George Șerban” au fost selectate lucrări de grafică (litografii și diverse alte tehnici ale gravurii) realizate în timpul vieţii artiștilor și semnate personal de către aceștia (Picasso, Dali, Giorgio de Chirico, Braque, Alechinsky, Max Ernst, Henry Moore, Tapies, Hartung, Vasarely, Victor Brauner, Mario Marini) și litografii executate / imprimate de Mourlot Studios Paris sau de către alte edituri specializate cu acordul artistului sau a moștenitorilor acestuia.

 În cadrul expoziției „Great Artists of the World. Expoziție de grafică europeană – Colecția av. George Șerban” deschisă în perioada 9 octombrie – 6 decembrie 2020, Muzeul de Artă Brașov organizează o tombolă pentru vizitatorii expoziției. Toți vizitatorii care postează pe pagina de Facebook o poză cu ei în expoziție se pot înscrie la tombolă. Pentru a participa la tombolă, după postarea pozei pe pagina de Facebook, vor trebui să trimită pe adresa de e-mail a muzeului muzeuldeartabrasov@gmail.com link-ul către pagina de Facebook cu subiectul înscriere tombolă. Cele trei premii acordate vor consta în câte un pachet cuprinzând produsele expoziției (catalog și suveniruri). Cîștigătorii tombolei vor fi anunțați vineri, 11 decembrie 2020, după efectuarea extragerii link-urilor cîștigătoare printr-un comunicat de presă și pe pagina de Facebook a muzeului. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate