blog-logo

Analiză. Cea mai neagră săptămână de la începutul epidemiei în România – 19.383 de cazuri în ultimele șapte zile

Analiză. Cea mai neagră săptămână de la începutul epidemiei în România – 19.383 de cazuri în ultimele șapte zile

Aproape tot atâtea au fost depistate în primele 100 de zile ale epidemiei. La nivel european, România, Belgia și UK au o creștere rapidă în ultimele două săptămâni, în vreme ce Spania, Franța și Germania par să obțină o stabilizare a epidemiei.

De luni, 5 octombrie și până duminică, 11 octombrie, Grupul de Comunicare Strategică a raportat în România 19.383 de cazuri, în creștere cu 46,7% față de săptămâna anterioară și aproape dublu față de ultima săptămână din septembrie. Este adevărat că numărul testelor a crescut cu circa 2.500 pe zi, dar procentul celor pozitive aproape că s-a dublat, de la 6,93% la finalul lunii septembrie, la aproape 12% în această săptămână.

Alte articole:   75 de elevi din județ sunt infectați cu coronavirus

Ca medie a ultimelor 14 zile, Cehia depășește cu mult celelalte state europene, cu o rată de pozitivitate (cazuri confirmate, ca procent din totalul testelor) de peste 17%, urmată de Olanda (12,4%), Ungaria (10,4%) și România (10,3%). Evoluția este însă în mare dinamică și este foarte probabil ca în zilele următoare această ierarhie să se schimbe, mai ales că țările europene încă au o politică foarte diferită de testare.

Astfel, Franța, care în luna august coborâse ca număr de teste la suta de mii de locuitori până aproape de nivelul României, și-a dublat procentul de teste raportat la populație, la fel și Ungaria, care a renunțat la politica sa de testare strictă a grupurilor țintă și a persoanelor simptomatice. Doar Bulgaria și Serbia păstrează acest tip de politică.

Alte articole:   VIDEO 300 de cadre didactice vor fi vaccinate anti-COVID-19, într-o singură zi, la Aula Universității Transilvania din Brașov!

Raportul Centrului European pentru Controlul Epidemiilor (ECDC) de pe lângă Comisia Europeană arată că, pe ultimele 14 zile, România este acum pe locul 11 între statele UE, ca număr cumulat de cazuri la suta de mii de locuitori, după ce în timpul verii țara noastră s-a aflat mai tot timpul în fruntea acestui top. Din punct de vedere al incidenței deceselor, tot la suta de mii de locuitori, România rămâne în frunte cu 3,5 decese la suta de mii, fiind depășită doar de Spania.

Dar evoluția rapidă din ultimele zile sugerează că peste o săptămână aceste clasamente vor arăta foarte diferit, de vreme ce unele țări (UK, România, Belgia) și-au dublat rata de pozitivitate în ultimele două săptămâni, iar altele par să reușească o stabilizare (Spania, Germania, Franța). 

Alte articole:   75 de elevi din județ sunt infectați cu coronavirus

Sursă: BIZIDAY

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate