blog-logo

Suplimentare cu 750 de posturi pentru personal didactic auxiliar şi nedidactic

Suplimentare cu 750 de posturi pentru personal didactic auxiliar şi nedidactic

Guvernul a suplimentat numărul de posturi din Învățământ cu 750 de locuri de muncă pentru personal didactic auxiliar și nedidactic, potrivit hotărârii adoptate în ședința de joi seară. Măsura vine după ce în ianuarie au fost date afară peste 1.200 de persoane din astfel de posturi

Secretarul general al Ministerului Educației, Ioana Lazăr, a fost cea care a participat în locul ministrului Monica Anisie la ședință, aceasta propunând introducerea pe ordinea suplimentară a HG-ului.

La scurt timp după prezentarea în Guvern, proiectul de act normativ a fost publicat și pe site-ul edu.ro, al Ministerului Educației.

Reamintim faptul că Guvernul a suplimentat pe 11 septembrie cu 500 numărul de posturi pentru învățământul preuniversitar, în anul 2020-2021. În fundamentarea acelei decizii au fost folosite același argumente. Luna trecută, Braşovului i-au fost repartizate 10 posturi.

Alte articole:   Este oportună organizarea unui Târg de Crăciun în Piața Sfatului? Votează și tu!

Potrivit unui ordin aflat în consultare la Ministerul Sănătății atribuțiile personalului didactic auxiliar și ale personalului nedidactic se vor completa cu unele noi:

  • Informează operativ personalul medical al unității de învățământ în situații de necesitate de ajutor medical și oferă, în caz de nevoie, ajutor personalului medical în rezolvarea situației. Anunță și conducerea unității.
  • Apelează Serviciul unic de urgență 112 în situații de urgențe medicale.
  • Informează operativ dirigintele, directorul unității de învățământ și, după caz, părinții în situații de necesitate de ajutor medical.
  • Asigură comunicarea eficientă a cabinetului medical școlar cu părinții, în caz de accidente sau afecțiuni ale preșcolarilor și elevilor.
Alte articole:   Ajutoarele promise de USR pentru HORECA Brașov, petardă electorală?

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.