blog-logo

Nelu Tătaru: România are în depozite 4.000 de flacoane de Remdesivir

Nelu Tătaru: România are în depozite 4.000 de flacoane de Remdesivir

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat marți seară că în depozite există 4.000 de flacoane de Remdesivir, dar că medicamentul nu trebuie văzut ca un „element salvator”.

El a fost întrebat marți seară la TVR dacă sunt probleme cu aprovizionarea cu Remdesivir, având în vedere criza medicamentului, în Europa.

„De la începutul lunii iulie noi am folosit în terapia cu Remdesivir 11.820 de flacoane. În acest moment în depozite avem 4.000 de flacoane. Acest tratament cu Remdesivir este un tratament care face parte din protocol. Se adaugă la cel cu Hidroxiclorochină sau Kaletra, la diferite cazuri selectate, în anumite criterii pe care medicul curant le acceptă pentru pacientul respectiv. Noi trebuie să ştim că este un tratament care se dă pentru cinci zile (…), dar nu trebuie să îl vedem ca pe un panaceu universal”, a declarat ministrul Nelu Tătaru la TVR 1.

Ministrul a explicat că nu este un tratament specific pentru SARS-CoV-2 pentru destinat pacienților infectați cu noul coronavirus, ci se utilizează, în diferite etape, combinații de medicamente antivirale, imunomodulatoare, corticosteroizi, anticoagulante.

“Nu avem un tratament specific pentru acest lucru. Avem combinații de medicamente antivirale, de imunomodulatoare, de corticosteroizi, avem anticoagulante, pe care le folosim în diferite etapeRemdesivirul rămâne o alternativă în contextul în care este un antiviral și-l folosim împotriva unui virus ”, a completat ministrul Nelu Tătaru.

Declarația ministrului a venit la scurt timp după cea făcută de medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” Timișoara, care a anunțat că stocul de Remdesivir de la unitatea sa medicală s-a terminat.

Alte articole:   Se întrerupe curentul electric pe mai multe străzi din Săcele

Mai multe state europene se confruntă cu stocuri insuficiente de Remdesivir în timp ce cazurile noi de COVID cresc, iar SUA a cumpărat pentru vara care a trecut cea mai mare parte a producţiei acestui medicament al companiei americane Gilead.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.