blog-logo

COVID 19: Scenariu de Cod Roșu la Drăguș, Hălchiu și Prejmer

COVID 19: Scenariu de Cod Roșu la Drăguș, Hălchiu și Prejmer

Prefectul Mihai Cătălin Văsii a convocat astăzi o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în vederea dezbaterii și votării unui proiect de Hotărâre privind instituirea unor măsuri suplimentare pentru reducerea riscului de contaminare cu noul coronavirus la nivelul județului Brașov.


Proiectul a fost adoptat în unanimitate, devenind Hotărârea nr. 24 din 7 octombrie 2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care poate fi accesată aici:
https://bv.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/27/2020/10/Hot-24.pdf

Printre prevederi se numără:

  • -intensificarea activităților de control privind respectarea măsurilor deja impuse de purtare a măștii, igiena mâinilor și distanțare fizică în locurile aglomerate prin: mesaje de avertizare, publicitate, intervenția forțelor de ordine.
  • -funcționarea în scenariul roșu, pentru o perioadă de 14 zile, a unităților de învățământ de pe raza localităților cu incidența cumulată de peste 3 la 1000 de locuitori. În acest moment, există trei asemenea localități: Drăguș (incidență cumulată 4,63 la 1.000 de locuitori) , Hălchiu (incidență cumulata 3,22) și Prejmer (incidență cumulată 3,22).
Alte articole:   4,53 la mie, incidența la nivelul județului. La Comăna s-a ajuns la 16,5 la mie!

Sunt vizate 11 unități școlare de pe raza localităților Drăguș, Prejmer și Hălchiu a căror activitate ce presupune prezența fizică a elevilor și personalului se suspendă pentru 14 zile calendaristice, începând cu data de 08.10.2020.

Măsura vizează un număr de 2.332 de elevi și 137 de cadre didactice, didactice auxiliare și nedidactice.

Facem precizarea că trecerea în scenariul roșu, ce presupune susținerea activităților didactice exclusiv online, este posibilă pentru toți elevii din unitățile școlare de pe raza localităților comunei Prejmer, având în vedere achiziția și distribuirea de tablete de către primăria comunei, înainte de începerea anului școlar. Pentru celelalte, autoritățile publice, împreună cu conducerile unităților școlare vor asigura cadrul logistic și metodologic pentru accesul tuturor elevilor la cursurile online.

  • -Instituirea obligativității purtării măștii de protecție pe o raza de 100 de metri în jurul perimetrului exterior al tuturor unităților de învățământ din județul Brașov.
  • -Decalarea orelor de început și sfârșit ale activității la nivelul instituțiilor, în vederea reducerii aglomerării la orele de vârf.
  • -Interzicerea desfășurării de evenimente publice (concerte, târguri, bâlciuri, evenimente sportive și de agrement) care favorizează aglomerații de persoane, al căror număr nu poate fi controlat și în perimetre greu delimitabile. Aceste măsuri nu afectează activitățile deja reglementate cum ar fi teatre, operă, cinematografe, care au activitatea reglementată prin Hotărâri anterioare.
  • -Obligativitatea igienizării spațiilor comune din imobile (lift, casa scărilor) de către Asociațiile de Proprietari.
  • -Obligativitatea ca autoritățile locale să efectueze lucrări de dezinfecție a spațiilor publice pe care le au în administrare.
Alte articole:   Jurnal de artizan - Gravură manuală pe sticlă cu artista brașoveancă Astrid Bata

De asemenea, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență recomandă ferm purtarea măștii pe toata durata deplasării în afara domiciliului. O altă recomandare este ca persoanele vulnerabile (vârstnici, persoane cu istoric medical) să evite frecventarea locurilor publice aglomerate.

Pentru aceste persoane se vor implementa sisteme de prioritate. Comitetele Locale pentru Situații de Urgență vor implementa aceste măsuri în locurile aglomerate stabilite prin hotărârile acestora.

Hotărârea nr. 24 din 7 octombrie 2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a intrat în vigoare la data emiterii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate