blog-logo

Veniturile românilor au crescut în al doilea trimestru din acest an cu 313 lei/persoană față de aceeași perioadă a anului trecut

Veniturile românilor au crescut în al doilea trimestru din acest an cu 313 lei/persoană față de aceeași perioadă a anului trecut

Cheltuielile au crescut și ele cu 114 lei/persoană, tot față de aceeași perioadă a anului trecut.

Veniturile medii lunare ale gospodăriilor, în al doilea trimestru, au fost de 5.077 lei. Venitul lunar pe persoană a fost de 1.973 de lei, peste nivelul din trimestrul II 2019, de 1.838 lei pe persoană.

Cheltuielile în aceeași perioadă au fost de 4.163 de lei lunar pe gospodărie (1.618 lei pe persoană) și au reprezentat 82% din nivelul veniturilor totale.

Românii au cheltuit cel mai mult pe produse alimentare (37,7%), facturile pentru utilități (15,2%) și băuturi alcoolice și tutun (9,2%). Ponderea cea mai mică în structura cheltuielilor unei familii o au educația (0,2%), banii alocați pentru hoteluri, restaurante și cafenele (0,5%), asigurări și servicii financiare (0,7%) și recreere, sport și cultură (1,2%)

Sursa date/grafice: INSSE

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate