blog-logo

Cele mai multe cazuri de coronavirus de la apariția pandemiei, în România, s-au înregistrat săptămâna trecută! Brașovul, în TOP 3 cele mai afectate orașe!

Cele mai multe cazuri de coronavirus de la apariția pandemiei, în România, s-au înregistrat săptămâna trecută! Brașovul, în TOP 3 cele mai afectate orașe!

Săptămâna trecută s-a înregistrat cel mai mare număr de cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei – 13.227 în șapte zile. Rata de pozitivare a urcat la peste 9%, față de 7% în săptămâna precedentă.

Săptămâna trecută (intervalul 28 septembrie – 4 octombrie) au fost înregistrate 13.227 de cazuri de infectare cu coronavirus, față de 9.892 de noi cazuri în săptămâna precedentă, din 144.031 de teste efectuate. Deși numărul de teste s-a menținut relativ la același nivel, numărul persoanelor confirmate pozitiv a crescut. Rata de pozitivare a urcat la 9,18%, față de aproape șapte în săptămâna precedentă.

Tot săptămâna trecută, pe 30 septembrie, a fost marcată prima zi cu peste două mii de cazuri, fiind raportate 2.158 de persoane confirmate pozitiv, din 26.012 teste efectuate. Ieri, pe 4 octombrie a fost depășit și pragul de 5.000 de decese cauzate de COVID-19 în România, fiind marcat și un record de pacienți la ATI, adică 598. 

Vineri însă, recordul a fost depășit din nou fiind raportate 2.343 de cazuri. Capitala înregistrează în total, de la începutul pandemiei, peste 22 de mii de cazuri. Cele mai afectate orașe (cu peste șase mii de cazuri) sunt Suceava, Brașov și Prahova, urmate de Argeș și Iași care au peste cinci mii de cazuri în total.

Doar patru județe au raportat sub o mie de cazuri de coronavirus de la debutul pandemiei: Satu Mare, Sălaj, Tulcea și Călărași.

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase Timișoara avertiza că „suntem la pragul dintre viață și moarte”, deoarece un pacient cu forme severe COVID-19 care are nevoie de ATI nu mai are unde să fie internat. 

Ministrul Sănătății declara la începutul lunii octombrie: „Din evaluările noastre, în ultima săptămână, au fost depistați cu COVID-19 în jur de 276 de copii care au între 0 și 9 ani şi 495 de copii care au între 10 şi 19 ani”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

SURSĂ: BIZIDAY

Distribuie dacă îți place!
  1. Se apropie cu pași repezi starea de urgență, ceea ce înseamnă căderea totală a economiei și intrarea României în incapacitate de plată.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.