blog-logo

Șoferi băuți la volan prinși de polițiști

Șoferi băuți la volan prinși de polițiști

Polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Hoghiz efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

În fapt, la data de 03 octombrie 2020, în jurul orei 01,35, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, un bărbat în vârstă de 43 ani, care conducea un autoturism pe D.N.13, pe raza localității Hoghiz, județul Brașov.

Conducătorului auto i-au fost solicitate documentele personale, ocazie cu care acesta a declarat faptul că nu le are asupra sa.

Procedându-se la verificarea în baza de date a Poliției Române a persoanei în cauză, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,77 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarul penal constituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

La data de 02 octombrie 2020, în jurul orei 19.35, polițiști rutieri din cadrul Poliției Municipiului Săcele au depistat în trafic un bărbat, în vârstă de 53 ani, care conducea un autoturism pe str. Principală din localitatea Tărlungeni, județul Brașov, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,90 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii  de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” dosar instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiuniilor de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”  –  două fapte și “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

În fapt, la data de 02 octombrie 2020, în jurul orei 21,15, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, un bărbat în vârstă de 38 ani, care conducea un autoturism pe D.N.10, pe raza localității Prejmer, județul Brașov.

Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului condus, cadrele de poliție au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost 0,76 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În continuarea cercetărilor efectuate în cauză, polițiștii au stabilit faptul că proprietarul autoturismului, un bărbat în vârstă de 37 ani, i-ar fi încredințat autoturismul personal, spre a conduce, bărbatulului de 38 ani, deși cunoștea faptul că acesta nu deține permis de conducere și se află sub influența băuturilor alcoolice.

În baza probatoriului administrat în cauză, conducătorul auto a fost reținut  pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al  Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarul penal constituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei, a declarat comisar Alina Ivan, purtător de cuvânt al I.P.J. Brașov.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.