blog-logo

Noaptea Albă a Galeriilor 2020. Trei nopți de artă contemporană în 19 spații din Brașov

Noaptea Albă a Galeriilor 2020. Trei nopți de artă contemporană în 19 spații din Brașov

Brașovenii sunt invitați să petreacă 3 nopți albe în compania artei contemporane, la Noaptea Albă a Galeriilor 2020, ce se va desfășura în 19 spații participante din oraș și împrejurimi.

Programul nocturn de artă contemporană se va desfășura în 3 seri consecutive (2-3-4 octombrie), pentru a reduce riscul de aglomerație, dar fără a reduce accesul la artă.

Publicul este așteptat în spații de artă contemporană în Brașov și alte 10 orașe din țară, în weekendul 02-04 octombrie, între orele 18:00 și 24:00, conform cu normele de siguranță în vigoare.

„Un eveniment ca NAG se încăpățânează să ofere anual o radiografie cât mai onestă a scenei culturii contemporane locale, iar în contextul extrem de dificil cu care ne confruntăm, nu doar noi comunitatea culturală, ci întreaga societate, faptul că în acest an am decis să continuăm nu este un gest de curaj din partea nimănui, ci mai degrabă o dovadă a solidarității. Sperăm ca acest program extins în premieră pe durata a 3 seri să ofere tuturor participanților și publicului un cadru cât mai confortabil pentru o nouă revedere cu NAG.” – Suzana Dan, Asociația Ephemair, fondatoare NAG

Programul NAG este disponibil pe www.noapteagaleriilor.ro

NAG Brașov în 19 spații culturale și inedite din Brașov și împrejurimi

Alte articole:   Educație digitală pentru 200 de femei vulnerabile din Gârcini prin proiectul „Centru Digital pentru Femei”

Noaptea Albă a Galeriilor 2020, se va desfășura în 19 spații participante din oraș: galerii de artă, instituții culturale, ateliere de artiști dar și într-un coafor sau recepția unui hotel.

„Suntem surprinși plăcut de răspunsul entuziast al artiștilor și spațiilor la apelul nostru de participare. În lipsa galeriilor de artă, Brașov a folosit mereu resursele la îndemână, astfel că anul acesta avem expoziții chiar și într-un coafor sau recepția unui hotel. Artiștii și publicul sunt nerăbdători să se reîntâlnească.” – Mara Oprișiu, Asociația KunSTadt, coordonator local.

Expoziții la NAG 2020 Brașov

Galeria9, înființată anul trecut cu ocazia Bienalei Albastre, participă cu expoziția de autor Liviu Mocan, vernisată în cadrul NAG.

Expoziția artistului brașovean Dumitru Șchiopu poate fi vizitată în programul special NAG, la Galeria Europe.

Atelierul de creație 3D DOT găzduiește proiectul de imprimare 3D „Navă dulce navă”, curatoriat de echipa rezidentă – Alina Floroi și Alexandru Dobre.

Locul deja bine știut al manifestărilor artistice – Tipografia – ne bucură cu o nouă expoziție marca George Roșu, iar echipa Amural a pregătit mai multe evenimente audio-vizuale, inclusiv petrecerea de închidere NAG.

Alte articole:   ASF vrea să schimbe regulile pentru asigurările auto

Respectând regulile distanțării sociale, dar cu drag de #ARTĂ, ne dăm întâlnire cu următorii artiști la:

Galerii:

 • La cabane aux images – Carpatic alternativ FOTO, Jouault Laurent
 • Rope Street Museum – Vernisaj & expoziție cărți, Dumitru Șușu, Dena Denis, Getty Tatomir, Raluca Tinca, Szidonia Balint, Parmena Zirină și alții
 • Galeria Europe – Expoziție pictură, Dumitru Șchiopu
 • Teatrul Sică Alexandrescu – Expoziție de arte plastice, elevii Liceului Hans Mattis-Teutsch
 • Galeria9 – Expoziție de sculptură & vernisaj, Liviu Mocan

Spații alternative:

 • Grădina din Visss – AV show & instalații AV, Raluca Băraru, Bianca Stăncescu, RIZI, Electric Brother, Dan Fiera, Șerban Netejoru, Wanda Hutira, Pach, RAZA, Alter, Lavinia Sfetcu, Orsolya Balint, Fanfarov, Robert Elekes, Andrei Dosa, Dinu Ivancu, Alexandru Solomon, Eranio Petruska, Maria Zurbagiu, Rareș Andronic, Vlad Gîrbagia, Marian Ioan, Răzvan Pascu, Ștefan Negruți, Cristina Dudan
 • Opus 9 – Expoziție de arte plastice, Natalia Domenco – Concert Midnight Buzz
 • Tipografia – Vernisaj George Roșu
 • Hairfinity – Vernisaj Gabriela Camelia Popescu
 • Alt Square – Vernisaj Oana Muraru, Expoziție Depoul de Artă Urbană și Concert Mihai Nedea.
 • Rockstadt – Expoziție de pictură Magda Vacariu Art School, Magda Vacariu, Bîrlă Maria Liliana, Maria Dobrean, Teodora Sturzu, Alina Negrea, Carmen Secăreanu
 • Residence Hirscher – Vernisaj Raluca Cozma
 • Poarta Ecaterinei – Expoziție pictură Agata Secelean și Magda Vacariu
 • Casa Junilor – Expoziție pictură Anca Timiș
 • Konic – Expoziție de arte plastice & video documentar, Cosmin Frunteș și Grupul Noima
 • Cafe Central – Expoziție de arte plastice Oana Bianca Bideac
Alte articole:   Accident cu 3 victime pe drumul spre Poiana Brașov

Hub creativ:

 • Visssual – Instalație mural & vernisaj, Maria Zurbagiu, Daniel Teodorescu

Ateliere de creație:

 • 3D DOT – Design, Alexandru Dobre, Alina Floroi, Andrei Budaşu, Loredana Angelescu, Roman Grădinaru
 • Kronstadt Studio – Atelier de arte plastice Rudy von Kronstadt.

Mai multe detalii despre Noaptea Albă a Galeriilor – Brașov găsiți AICI.

Măsuri de siguranță

Evenimentul NAG se va desfășura în concordanță cu normele de siguranță transmise de către

Prin participarea la evenimentul Noaptea Albă a Galeriilor NAG presupune luarea la cunoştinţă şi respectarea acestor reglementări și asumarea riscurilor ce rezultă în urma participării la eveniment de către toţi cei implicați: public, organizatori, participanți.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate