blog-logo

Prefectul Brașovului: „Avem mai multe focare COVID-19 în instituții publice!”

Prefectul Brașovului: „Avem mai multe focare COVID-19 în instituții publice!”

Prefectul Mihai Cătălin Văsii a convocat astăzi o ședință cu reprezentanții instituțiilor deconcentrate din județul Brașov, subiectul constituindu-l necesitatea respectării regulilor de protecție sanitară de către angajații instituțiilor publice.

Avem mai multe focare COVID-19 în instituții publice, iar apariția acestor focare a fost cauzată, în principal, de angajați ai respectivelor instituții. Dumneavoastră, în calitate de conducători ai serviciilor publice deconcentrate, aveți obligația de a vă asigura că oamenii din subordine respectă cu strictețe regulile de protecție sanitară, care sunt foarte simple – să poarte mască, să-și spele și să-și dezinfecteze frecvent mâinile și să păstreze distanța fizică. Iar dacă este nevoie, să impuneți cu fermitate respectarea acestor reguli esențiale pentru limitarea răspândirii noului coronavirus! Angajații din instituțiile publice trebuie să fie exemple de responsabilitate. În caz contrar, avem o mare problemă, atât în raport cu pandemia, cât și cu cetățenii, cărora trebuie să le arătăm respect și prin respectarea regulilor de protecție sanitară. Vă solicit, de aceea, să asigurați materialele și echipamentele necesare în acest sens și să luați toate măsurile care se impun pentru protecția personalului și a celor care apelează la serviciile instituțiilor unde se lucrează cu publicul”, a spus prefectul Mihai Cătălin Văsii.

Alte articole:   Un brașovean s-a ales cu dosar penal pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”

La rândul său, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Brașov, dr. Andrea Neculau a subliniat că, potrivit definiției de caz, persoanele care respectă cu strictețe regulile privind purtatul măștii, igiena mâinilor și distanțarea fizică nu sunt considerate contacți direcți ai unei persoane confirmate cu COVID-19, chiar dacă au stat în aceeași încăpere cu aceasta, prin urmare evită plasarea în carantină la domiciliu sau instituționalizată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.