blog-logo

Harta ocupării paturilor de Terapie Intensivă pentru bolnavii de COVID-19. La Brașov nu mai sunt paturi disponibile

Harta ocupării paturilor de Terapie Intensivă pentru bolnavii de COVID-19. La Brașov nu mai sunt paturi disponibile

Epidemia de COVID-19 în România este pe un trend ascendent de aproape două săptămâni, iar o parte dintre cei infectați ajung în stare gravă, la secțiile de Terapie Intensivă.

În toată țara sunt disponibile 1.050 de paturi dotate cu aparatura necesară pentru îngrijirea acestor pacienți, iar miercuri, 30 septembrie, erau ocupate 550 de locuri. În județele unde epidemia evoluează intens, secțiile de Terapie Intensivă s-au umplut.

În Cluj, Prahova, Brașov, Sibiu în 30 septembrie erau ocupate toate paturile de Terapie Intensivă pentru pacienții cu coronavirus. La capacitate maximă lucrau și secțiile spitalelor Covid din București.

Directoarea DSP Brașov, Andrea Neculau, a declarat, pentru G4Media.ro, că cele 14 paturi ATI Covid sunt ocupate în Brașov, dar că este în curs de extindere capacitatea, cu încă 14 paturi, care nu au fost operaționalizate până acum din lipsă de personal. Toate cele 28 de locuri sunt în secția modulară de la Brașov. De asemenea, mai sunt pregătite cu echipamente 5 paturi ATI la spitalul de Boli Infecțioase și se lucrează intensiv pentru creșterea capacității de Terapie Intensivă atât pentru bolnavii Covid, cât și pentru cei non-Covid, a mai precizat Neculau.

Șefa DSP Brașov a menționat că în județ sunt 67 de medici ATI, însă mulți dintre ei lucrează în spitalele private.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate