blog-logo

DGASPC Brașov continuă procesul de selecție a persoanelor care vor să devină asistenți maternali profesioniști

DGASPC Brașov continuă procesul de selecție a persoanelor care vor să devină asistenți maternali profesioniști

DGASPC Brașov continuă campania de recrutare, formare, atestare și angajare de asistenți maternali profesioniști, în cadrul proiectului „TEAM-UP Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor – Cod SMIS 127 169“, finanțat din fonduri europene.

Până în prezent, 25 de brașoveni au fost evaluați, formați și atestați ca și asistenți maternali în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Brașov, în cadrul proiectului „TEAM-UP Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor- Cod SMIS 127 169“, beneficiar Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopție, la care instituția este partener. Dintre aceștia, 20 au în prezent contract de muncă activ în cadrul DGASPC Brașov.

De asemenea, 28 de copii beneficiază de măsură de plasament la asistenții maternali angajați în ultima perioadă.

 “Asistentul maternal profesionist este persoana fizică, atestată în condițiile legii de către Comisia pentru Protecția Copilului (CPC), care asigură prin activitatea pe care o desfășoară la domiciliul său creșterea, îngrijirea și educarea necesară dezvoltării armonioase a copiilor pe care îi primește în plasament”, explică DGASPC Brașov.

Pentru a fi atestată ca asistent maternal profesionist, o persoană trebuie să îndeplinească o serie de condiții minime, cum ar fi:

 • disponibilitate şi capacitate de a primi în plasament unul sau doi copii
 • să nu aibă copii în îngrijire mai mici de 3 ani
 • să dispună  de spațiu care să acopere necesităţile de odihnă şi de educaţie ale membrilor familiei și ale copilului/copiilor primiți în plasament
 • să aibă venituri suficiente pentru a asigura un trai decent întregii familii
 • să aibă o stare de sănătate bună
 • să aibă o experiență anterioară cu proprii copii sau experiență în ocrotirea altor copii, batrâni, bolnavi, persoane cu nevoi speciale (încadrate în grad de handicap)
 • să aibă domiciliul pe raza județului Brașov. 
Alte articole:   Gabi Stan, în conducerea SR Braşov

NU poate fi atestată ca asistent maternal profesionist:

 • persoana care a suferit o condamnare prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru săvârşirea cu intenţie a unei infracţiuni
 • părintele decăzut din drepturile părinteşti sau cel al cărui copil a fost declarat abandonat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă
 • persoana care suferă de boli cronice transmisibile
 • persoana care este rudă cu copilul pe care ar trebui să îl primească în plasament sau care are copii sau rude până la gradul IV pentru care instanţa sau CPC a luat o măsură de ocrotire.

Strategia pe termen mediu și lung a DGASPC Brașov vizează dezvoltarea și completarea rețelei de asistenți maternali, astfel încât copii care sunt sau intră în sistemul de protecție instituționalizat să fie direcționați în principal spre asistenți maternali.

Alte articole:   VIDEO Prezentarea lotului echipei SR Brașov

Din aceste considerente, instituția continuă procesul de selecție în vederea atestării și angajării de persoane dornice de a profesa ca asistenți maternali profesioniști, fiind căutate în special persoane care au disponibilitatea și calitățile necesare pentru a lucra cu copii cu dizabilități.

DGASPC Brașov precizează faptul că la acest moment are în organigramă 163 de posturi de asistenți maternali, din care sunt vacante 75.

Persoanele interesate pot obține informații suplimentare referitoare la derularea procesului de selecție la Serviciul Management de Caz Alternative Familiale, la numărul de telefon 0729.499317 sau prin email, la smc3@dgaspcbv.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.