blog-logo

USR nu exclude o colaborare cu #_uie PSD la Brașov!?

Politica este arta compromisului. De aceea, afirmațiile tranșante pot duce, de multe ori, la situații de blocaj sau la necesitatea de a reveni asupra unor declarații.

Luni, președintele PNL Brașov, Adrian Veștea, a spus răspicat că exclude orice alianță cu PSD. Pornind de la această afirmație, deja marja de negociere a liberalilor s-a diminuat semnificativ. Liberalii, daca vor viceprimari la Codlea sau Săcele ori Făgăraș sau în alte comune, ar trebui să revizuiasca total politica de alianțe.

Ce e drept, Adrian Veștea vine să respecte linia partidului trasată la nivel național – fără PSD. Întrebarea este dacă cei de la București vor renunța la o astfel de regulă, pentru că în mod cert cei de la USR, se pare, nu au astfel de reticențe.

Alte articole:   Pregătiri pentru sezonul de schi din Poiana Brașov

Noul primar al Brașovului, care devine lider sine die al USR PLUS, a declarat astăzi pentru transilvania365.ro că „ Suntem deschisi la colaborare, avem nevoie pentru proiectele Brasovului. Însă, nu voi trece peste principiile mele privind integritatea, privind problemele penale ale politicienilor. De asemenea, nu am exclus nici o discutie cu PSD, dar e mai greu. Dacă susținem aceleasi proiecte, nu am o problemă”.

Ce înseamnă matematica politică în cazul unei colaborări USR-PLUS cu PSD la Consiliul Local (acum nu se mai pune treaba cu #_uie, că nu mai pricepe lumea cine dă și cine ia…)?

Rezultatul de la Consiliul Județean (amănunte AICI!), fără UDMR în ecuație, dar cu Pro România), aduce o majoritate pentru USR-PLUS și aici.

Alte articole:   Este oportună organizarea unui Târg de Crăciun în Piața Sfatului? Votează și tu!

USR poate avea viceprimar și vicepreședinte la Consiliul Județean, PSD viceprimar, iar Pro România vicepreședinte. PNL pierde tot. USR câștigă exact aceleași posturi pe care le-ar avea dacă ar bate palma cu PNL. Pe o astfel de ipoteză, PNL este umilit și minimizat exact înaintea alegerilor parlamentare, care nu se anunță deloc ușoare cu un USR care este pe val, cu un Allen Coliban care a confiscat atenția opiniei publice ca vedetă politică pentru mult timp de acum încolo.

Care este rezultatul politic? PNL, care a câștigat alegerile în plan județean, după cum spune președintele Veștea, pierde tot la municipiu și rămâne fără vicepreședinți la județ.

Alte articole:   Ajutoarele promise de USR pentru HORECA Brașov, petardă electorală?

Salvarea PNL Brașov poate veni doar de la București, din partea celor două puteri politice: forțarea unei alianțe de formă între PNL și USR-PLUS, care va aduce fiecărei formațiuni/alianțe câte un viceprimar și un vicepreședinte. O alianță formată cu sila, pentru că PNL nu va renunța la așa-zișii penali de pe liste de dragul USR-PLUS, iar în campania pentru parlamentare, atacurile celor de la USR-PLUS vor continua tot mai dur la adresa liberalilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.