blog-logo

Peste 1.300 de copii și tineri, confirmați cu COVID-19, în primele două săptămâni de școală

Peste 1.300 de copii și tineri, confirmați cu COVID-19, în primele două săptămâni de școală

În primele două săptămâni de la începerea cursurilor statistica oficială arată că 1.325 de copii și tineri cu vârste între 0 și 19 ani au fost confirmați cu noul Coronavirus, potrivit datelor oficiale analizate de Edupedu.ro.

Numărul cazurilor este în creștere față de perioada anterioară, arată datele autorităților, și cazurile din aceste două săptămâni analizate reprezintă 17% din numărul total de cazuri pe această grupă de vârstă.

Cel mai mare număr de cazuri zilnice din perioada analizată a fost înregistrat pe 24 septembrie, 141 de persoane infectate în grupa de vârstă 0-19 ani.

În prima săptămână de școală numărul cazurilor (de luni până sâmbătă) a fost de 564, iar în perioada similară din această a doua săptămână numărul cazurilor a fost 661, cu 97 mai multe.

Alte articole:   Licitație pentru continuarea lucrărilor la clădirea Olimpia, în vederea amenajării Muzeului Sportului și Turismului Montan

Analiza datelor arată că numărul cazurilor sunt în media ultimelor săptămâni, cu o ușoară creștere pe grupa 0-19 ani, precizează aceeași sursă.

De la începutul pandemiei până pe 27 septembrie, numărul cazurilor înregistrate pe segmentul de vârstă 0-19 ani este 7.894, reprezentând 6% din numărul total de cazuri din România.

Cazurile înregistrate în ultimele două săptămâni (14-26 septembrie 2020) reprezintă 17% din numărul cazurilor de pe această categore de vârstă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate