blog-logo

Medicii de familie: ,,Reintroducerea folosirii cardului de sănătate este periculoasă”

Medicii de familie: ,,Reintroducerea folosirii cardului de sănătate este periculoasă”

Medicii de familie sunt surprinsi de intenţia Guvernului de a reintroduce obligativitatea utilizării cardului de sănătate pentru consultaţiile la cabinet, potrivit mediafax.ro.

Acestă decizie ar fi pusă în vigoare începând din 1 octombrie.

Societatea Naţionala de Medicina Familiei atrage atenţia că manipularea cartonului cu cip reprezintă un risc semnificativ atât pentru pacienţi cât şi pentru personalul medical şi că folositea acestuia nu aduce beneficii în condiţiile unui sistem informatic nefuncţional. Mai mult, se reiau blocajele din sistem şi apar cozilor la uşa cabinetelor.


Măsura vine în contextul unei nemulţumiri justificate a medicilor de familie faţă de modul în care a fost tratat sistemul medical primar în perioada pandemiei, sistem despre care s-a afirmat că are doar rolul de a elibera adeverinţe, în vremuri în care „neînsemnatul” medic de familie a preluat poveri semnificative din întreaga infrastructură de sănătate, arată organziaţia medicilor de familie, scrie mediafax.ro.

Alte articole:   Incidența cazurilor de COVID-19: 4,92, în municipiul Brașov și 3,90, în județ

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate