blog-logo

Peste 500 de polițiști, jandarmi și angajați ISU vor lucra de alegeri, la Brașov!

Peste 500 de polițiști, jandarmi și angajați ISU vor lucra de alegeri, la Brașov!

Structurile teritoriale din cadrul M.A.I. angrenate în organizarea și desfășurarea alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din 27 septembrie 2020, au luat toate măsurile, potrivit competenței, pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică.

Aceste măsuri urmăresc buna derulare a procesului electoral, precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant al efectivelor implicate.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, alături de reprezentanții celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul Județean de Jandarmi Brașov, Gruparea de Jandarmi Mobilă Burebista, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Țara Bârsei” Brașov și alte structuri M.A.I.), se vor afla în misiuni pentru asigurarea măsurilor de protecţie, ordine și siguranță publică, la secțiile de votare, precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot.

Măsurile de pază şi protecţie instituite la locaţiile secţiilor de votare presupun prezenţa efectivelor pentru a preveni apariţia unor incidente de natură să perturbe procesul de votare.

Având în vedere amploarea activităților organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul pandemiei COVID – 19, dispozitivul de ordine și siguranță publică a fost suplimentat cu efective de la alte structuri pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiții.

Alte articole:   Cutremur cu magnitudinea de 4,5 în judeţul Buzău, luni dimineaţa

Efectivele angrenate vor acționa cu fermitate, corectitudine și echidistanță pentru aplicarea măsurilor legale ce se impun.
Totodată, vor fi organizate filtre rutiere pentru a preveni și combate săvârșirea de ilegalități.

Astfel, în perioada 26-27 septembrie a.c., 578 de efective, dintre care 146 de poliţişti, 327 de jandarmi și 105 de reprezentanţi I.S.U., vor asigura paza şi protecţia a 440 de secţii de votare, din totalul celor 457 ce s-au constituit pe raza judeţului Brașov, iar pentru restul secţiilor de votare, dispozitivul va fi asigurat de celelalte structuri ale M.A.I.

Duminică, 27 septembrie a.c., 137 de poliţişti vor asigura măsuri de ordine şi linişte publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenați în paza şi protecţia secţiei de votare vor fi sprijiniţi, la solicitare, de patrulele de poliţie aflate în dispozitivul curent de intervenţie, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă.

Pentru combaterea oricăror fapte antisociale și pentru un plus de siguranță, vor fi constituite rezerve de polițiști și echipe operative, pregătite să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o va impune.

Alte articole:   România trimite salvatori în Turcia. Zece români au cerut sprijin pentru repatriere

Astfel 118 polițiști brașoveni vor fi constituiți în echipe operative, inclusiv luptători pentru acțiuni speciale și echipe operative de specialiști.

Până la repartizarea buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare votării la secțiile de votare, forțele de ordine vor fi în misiuni de protecție, atât în ceea ce privește transportul buletinelor de vot, cât și a locurilor unde acestea vor fi depozitate.

În ziua procesului electoral, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brașov va avea în responsabilitate 112 de secţii de votare, constituite în 88 de locaţii, unde vor fi prezenţi 88 de poliţişti. Inspectoratul de Jandarmi Brașov și Gruparea de Jandarmi Mobilă Burebista, vor avea în responsabilitate 345 secții de votare dispuse în 191 locații, unde vor fi prezenți 204 jandarmi.

Jandarmii vor asigura desfășurarea în condiții de siguranță a activității în cadrul Biroului Electoral Județean, având și atribuții de protecție a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.

105 pompieri asigură desfășurarea în bune condiții a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale.

Premergător procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secții de votare, fiind înlăturate disfuncționalitățile pe linia apărării împotriva incendiilor.

Alte articole:   Cutremurul din Turcia nu s-a simţit în cantonamentul echipei FC Braşov

De asemenea, specialiștii I.S.U. Brașov au desfăşurat activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu președinții secțiilor de votare, precum și recunoașteri în teren pentru asigurarea accesului autospecialelor și gestionarea eventualelor intervenții de urgență.

Pentru mai multe informații privind procesul electoral, puteți consulta pagina unității noastre, accesând bannerul special creat în acest sens, care vă direcționează pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, unde puteți găsi atât prevederi cu caracter general privind organizarea alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din 27 septembrie 2020, cât și actele normative incidente și contravențiile și infracțiunile prevăzute de acestea.

În acest context, pentru prevenirea unor evenimente negative, vă recomandăm să respectați legislația electorală și regulile de conviețuire socială.

Sesizați orice încălcare a legislației la numărul unic de urgență 112 sau celui mai apropiat reprezentant M.A.I.!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.