blog-logo

VIDEO Marian Rasaliu: Consiliul Județean Brașov a alocat zero bani pentru spitalele din județ

VIDEO Marian Rasaliu: Consiliul Județean Brașov a alocat zero bani pentru spitalele din județ

Candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Brașov, Marian Rasaliu, a făcut astăzi, într-o conferință de presă, o scurtă radiografie a situației spitalelor din județ, de unde rezultă foarte clar că nici Guvernul PNL și nici Consiliul Județean, condus de Adrian Veștea nu au alocat bani pentru susținerea spitalelor de la Săcele, Făgăraș, Zărnești sau Rupea.

„Spitalul din Săcele are depusă o cerere de finanțare de 11 milioane de lei, către Ministerul Sănătății, în vederea achiziționării de echipamente medicale. Așteptăm să vedem în ce măsură această cerere va fi tratată cu seriozitate de către Ministerul Sănătății. Vreau să vă spun că la Spitalul din Săcele e nevoie de investiții și în infrastructură, investiții care se fac cu fonduri proprii. În ultimii doi ani, de la Consiliul Județean, pentru aceste proiecte au venit zero fonduri. Când PSD s-a aflat la guvernare a acordat pentru acest spital 5 milioane de lei ca și cheltuieli de funcționare și deinvestiții. Aceasta este diferența. PSD a considerat că este importantă sănătatea cetățenilor din Săcele, și a alocat bani, în timp ce PNL, prin Consiliul Județean, zero lei.

La Zărnești, dotare cu aparatură de 1,7 milioane de lei, din bani guvernamentali, pe timpul guvernării PSD. Proiect de creștere a eficienței energetice în valoare de 5 milioane de lei din fonduri europene, dotarea ambulatoriului din spital, valoare 2 milioane de euro, fonduri europene, iar săptămâna trecută a fost depus un proiect pentru accesarea de fonduri europene în vederea dotării cu aparatură, în valoare de 3 milioane de euro. Pe de altă parte, în ultimii ani, zero finanțare de la Consiliul Județean Brașov sau de la Guvern. Aceasta este diferența.

La Făgăraș s-a finalizat reabilitarea unui imobil pentru mutarea secției de pediatrie, proiect în valoare de 2,5 milioane de lei, bani din bugetul local. Amenajarea unui spațiu pentru mutarea ambulatoriului, 2,5 milioane de euro, bani europeni. Invetiții în săli de operații în care aerul este filtrat în valoare de 1,1 milioane de lei, bani din bugetul local. Dotari cu aparatura de 6 milioane de lei, bani din bugetul locașl și din bugetul propriu al spitalului. De la Consiliul Județean s-au primit zero lei ca suport pentru sănătatea cetățenilor din Făgăraș.

La Rupea, asigurarea funcționării Spitalului Orășenesc s-a făcut exclusiv cu fonduri de la bugetul local. Spitalul are nevoie de reabilitarea capitală, dotarea cu aparatură, cu mobilier, reînființarea laboratorului de analize medicale și deschiderea unei secții de îngrijiri paleative, investiții de peste 8 milioane de euro, dar nici un leu nu-a primit de la Consiliul Județean, deși s-au depus cereri în acest sens”, a declarat Marian Rasaliu.

Alte articole:   Peste 280 de cazuri de Covid-19, în ultimele 24 de ore, în județul Brașov
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.