blog-logo

Dr. Petre Gorgon (PMP) propune regândirea Spitalului Judeţean ca o imensă UPU, pentru situaţiile de criză

Dr. Petre Gorgon propune o regândire a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov, după construirea și funcționalizarea spitalului regional, în vederea transformării unităţii judeţene într-un spaţiu care să poată prelua un număr cât mai mare de pacienți, în situații de criză.

Candidatul PMP pentru Consiliul Local Brașov, dr. Petre Gorgon, spune că pandemia din acest an a arătat că Brașovul are nevoie de o astfel de „unitate de criză”, iar Spitalul Judeţean s-ar preta la o astfel de măsură, după operaţionalizarea viitorului spital regional.

„Timpurile pe care le trăim în ultimele luni ne-au arătat că trebuie să gândim sistemul sanitar din Braşov, pe termen lung, astfel încât să putem reacţiona rapid şi eficient în situaţii de criză, fie că vorbim de epidemii, cum este cea de acum, dezastre naturale, calamităţi sau conflicte armate. Este evident că avem nevoie de un nou spital, pentru că spaţiile unde se desfăşoară acum actul medical sunt, în cele mai multe cazuri, improprii. Însă aceste spaţii pot şi trebuie să fie reorganizate, astfel încât ele să deservească în continuare comunitatea, mai ales în situaţii de criză. Spitalul Judeţean poate fi reorganizat întocmai ca o unitate de primiri urgenţe uriaşă, cu circuitele şi dotările de rigoare, astfel încât la nevoie să poată fi utilizat în acest scop”, a explicat dr. Petre Gorgon, candidat PMP la Consiliul Local.

Alte articole:   Ruperea PNL: Ce spun liberalii din cele două tabere: Cîțu și Orban

PMP propune şi dezvoltarea unor centre de sănătate în oraş, care să ofere, în primul rând, servicii medicale de prevenţie şi de recuperare.

„Atenţia noastră, ca autoritate publică locală, ar trebui îndreptată nu doar spre categoriile vulnerabile, care au nevoie de recuperare, ci şi spre acele persoane care oricând se pot transforma în pacienţi. De aceea, susţinem, în programul nostru, dezvoltarea, la nivel local, a serviciilor medicale de prevenţie şi l-am invitat în echipa noastră pe dr. Gorgon, un om cu multă experienţă şi dornic să se implice în viaţa comunităţii. Cred că în următoarea perioadă se vor face paşi importanți în acest domeniu şi am încredere că braşovenii vor acorda încredere unei echipe care vine cu specialişti”, a încheiat Costel Mihai, lider PMP şi candidat la Primăria municipiului Braşov. 

Alte articole:   Licitație pentru zeci de mii de europubele la Hărman, Prejmer, Teliu, Vama Buzăului, Sânpetru şi Măieruş

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.