blog-logo

O bătrână din Brașov a fost victima unei înșelăciuni

O bătrână din Brașov a fost victima unei înșelăciuni

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”înșelăciunea”.

În fapt, la data de 18 septembrie a.c., polițiștii brașoveni au fost sesizați  de către o femeie, în vârstă de 75 ani, din municipiul Brașov, cu privire la faptul că a fost victima unei fapte de înșelăciune prin metoda accidentul.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au stabilit că la data de 18.09.2020, în jurul orei 16.00, femeia în cauză ar fi fost contactată pe telefonul fix de către o persoană necunoscută, care i-ar fi relatat faptul că fiica sa ar fi fost victima unui accident rutier și ar necesita o intervenție chirurgicală urgentă, a cărei valoare s-ar ridica la 30.000 euro.

Femeia, fiind menținută în stare de eroare cu privire la aspectele anterior precizate, ar fi înmânat unei persoane de sex masculin suma de 20.000 lei, cu titlu de avans pentru realizarea operației fiicei sale.

În urma investigațiilor efectuate ca urmare a sesizării, polițiștii brașoveni au identificat autorul faptei, acesta fiind un tânăr în vârstă de 21 ani din județul Brașov.

La data de 20 septembrie a.c., echipe mixte formate din polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brașov, cu sprijinul polițiștilor Serviciului Criminalistic și luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov, au efectuat o percheziție domiciliară la locuința suspectului situată într-o zonă rurală din județul Brașov, în urma căreia au fost descoperite mai multe mijloace de probă, precum și o parte din suma de bani  provenită din săvârșirea infracțiunii.

În baza probatoriului administrat în cauză, tânărul a fost reținut pentru 24 ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al  Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea  unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei, a declarat comisar Alina Ivan, purtător de cuvânt al I.P.J. Brașov.

Alte articole:   Accident pe ocolitoarea Braşovului, în această dimineață

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov