blog-logo

Explozie puternică, în această dimineață, în Brașov

Explozie puternică, în această dimineață, în Brașov

O explozie a avut loc, în această dimineață, la un transformator electric, din zona Hărmanului.

Din fericire nu s-au înregistrat victime. S-au deplasat la fața locului două autopeciale cu apă și spumă și un echipaj SMURD, a declarat maior Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt al I.S.U. Brașov.

În data de 21.09.2020, la ora 08:48, în Stația de Transformare 110/20/6 kV IUS din Brașov, întreruptorul liniei electrice subterane de înaltă tensiune (LES 110 kV) Zizin s-a deconectat la comanda protecției de distanță, producând o întrerupere de scurtă durată (aproximativ 2 minute) în alimentarea cu energie electrică.

În Stația de Transformare 110/20/6 kV IUS a intrat în funcțiune sistemul de anclanșare automată a rezervei de medie tensiune și s-a reluat alimentarea cu energie electrică.

În intervalul orar 09:05-09:26, personalul de deservire operativă din stația de transformare a efectuat manevrele necesare în regim de urgență. A fost depistat un transformator de curent  de înaltă tensiune deteriorat, precum și un început de incendiu în stația exterioară, controlat însă prompt de echipele de intervenție ISU Brașov.

Reprezentanții SDEE Transilvania Sud monitorizează în continuare situația, pentru a se asigura de buna funcționare a acestora, în vederea asigurării alimentării cu energie electrică a tuturor utilizatorilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Strategia de Dezvoltare Locala a Municipiului Codlea pentru perioada 2021-2027

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate