blog-logo

Elicopter SMURD solicitat pentru salvarea unui turist din Munții Făgăraș (Video)

Elicopter SMURD solicitat pentru salvarea unui turist din Munții Făgăraș (Video)

Un elicopter SMURD a fost solicitat duminică, să intervină de două ori în doar câteva ore pentru salvarea a două persoane accidentate pe munte.

Prima intervenție a elicopterului SMURD al Inspectoratului General de Aviație Târgu Mureș fost realizată în zona Lacului Bâlea pentru salvarea unui bărbat accidentat.

Potrivit salvatorilor, acesta a suferit o luxație de genunchi, fiind în imposibilitatea de a se mai deplasa, iar evacuarea terestră ar fi implicat riscuri deosebite întrucât traseul traversează o zona de abrupt.

Echipajul elicopterului a preluat victima și transferat-o la un spital din municipiul Sibiu.

A căzut 15 metri în gol

La scurt timp după executarea acestei misiuni, elicopterul a fost solicitat la Bușteni pentru salvarea tânăr de 23 de ani din București care a căzut pe Valea Seaca a Crucii – Munții Bucegi și a suferit multiple traumatisme, cele mai grave fiind la coloană.

Alte articole:   Centru de testare COVID-19 deschis non-stop la Spitalul de Pneumoftiziologie Brașov

Bărbatul s-a avântat singur pe un traseu montan extrem de abrupt şi a căzut 15 metri în gol, în apropiere de Crucea Caraiman.

Pentru că zona în care a căzut era foarte abruptă, salvamontiștii au avut nevoie de cinci ore ca să-l ducă spre locul unde putea fi luat de elicopterul SMURD.

Victima a fost preluată cu troliul și transferată la Brașov.

Foto: digi23.ro

تم النشر بواسطة ‏‎Salvamont Argeș‎‏ في الأحد، ٢٠ سبتمبر ٢٠٢٠

تم النشر بواسطة ‏‎Salvamont Argeș‎‏ في الأحد، ٢٠ سبتمبر ٢٠٢٠

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate