blog-logo

Boncănitul cerbilor, spectacol în pădurile Brașovului (Video)

Boncănitul cerbilor, spectacol în pădurile Brașovului (Video)

Cerbii se pregătesc de spectacol. În curând, în pădurile Brașovului se va auzi „concertul de cerbi”, care anunță sezonul de împerechere al acestor animale sălbatice.

Boncănitul cerbilor este strigătul de împerechere, dar și de luptă al masculilor care tânjesc după statutul de rege al pădurii. Tot prin boncănit masculii își delimitează teritoriul.

Un spectacol unic, care are loc în fiecare toamnă, odată cu răcirea vremii, în care cerbii intră în competiţie pentru a impresiona ciutele.

O cameră de monitorizare a Regiei Pădurilor Kronstadt Brașov, amplasată în inima pădurii a surprins mai mulţi cerbi. Animalele sunt supravegheate mai ales în această perioadă, deoarece începe perioada boncănitului.

“În Pădurile Brașovului, în aceste zile, cerbii se pregătesc de spectacol, iar zona Valea Timișului va fi una dintre numeroasele scene.

Se apropie sezonul cerbilor. Octombrie este luna lor, este luna boncănitului şi a împerecherii. Atunci, cerbii îşi etalează toată splendoarea și ne arată de ce sunt atât de admiraţi.

Fiecare cerb va încerca în perioada următoare să impresioneze femelele, dar și să stabilească „cine e șeful”. Iar concurența va fi acerbă, pentru că în Pădurile Brașovului avem exemplare minunate. Dovada este şi în imaginile pe care le-am surprins în aceste zile, cu camerele de monitorizare pe care le avem în fondul cinegetic pe care îl gestionăm.

Vi le punem la dispoziţie, pentru a ne putea bucura împreună de frumuseţea pădurii”, au transmis reprezentanții Regiei.

Perioada împerecherii are loc la sfârşitul lunii septembrie şi începutul lui octombrie şi se caracterizează prin boncănit sau muget, când au loc și lupte între masculi.

Alte articole:   Raziile anticovid continuă: mii de persoane legitimate, sute de firme controlate, amenzi de zeci de mii de lei

Perioada de gestaţie durează 34 săptămâni, femela născând de obicei un singur pui, în luna aprilie-mai.

Spectacolul cerbilor, în Pădurile Brașovului

În Pădurile Brașovului, în aceste zile, cerbii se pregătesc de spectacol, iar zona Valea Timișului va fi una dintre numeroasele scene. Se apropie sezonul cerbilor. Octombrie este luna lor, este luna boncănitului şi a împerecherii. Atunci, cerbii îşi etalează toată splendoarea și ne arată de ce sunt atât de admiraţi. Fiecare cerb va încerca în perioada următoare să impresioneze femelele, dar și să stabilească „cine e șeful”. Iar concurența va fi acerbă, pentru că în Pădurile Brașovului avem exemplare minunate. Dovada este şi în imaginile pe care le-am surprins în aceste zile, cu camerele de monitorizare pe care le avem în fondul cinegetic pe care îl gestionăm. Vi le punem la dispoziţie, pentru a ne putea bucura împreună de frumuseţea pădurii.

تم النشر بواسطة ‏‎Regia Pădurilor Kronstadt‎‏ في الجمعة، ١٨ سبتمبر ٢٠٢٠

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Alte articole:   Marius Dunca, președinte PSD Brașov: Este imperativ un Pact Național pe Sănătate

Foto: arhiva/adevarul.ro

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.