blog-logo

Polițiștii din Brașov au prins patru șoferi fără permise de conducere

Polițiștii din Brașov au prins patru șoferi fără permise de conducere

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335, alin. 2 și alin. 3 din Codul Penal.

În fapt, la data de 16 septembrie 2020, în jurul orei 12.15, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, un bărbat, în vârstă de 35 ani, din județul Dâmbovița, care conducea un autoturism pe DN 1, iar în calitate de pasager, pe locul din dreapta, se afla o femeie, în vârstă de 32 ani.

Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române, cadrele de poliție au constatat faptul că bărbatul are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, ca urmarea săvârșirii unor abateri anterioare la regimul rutier, iar autoturismul i-ar fi fost încredințat, spre a fi condus, de către femeia în vârstă de 32, care se afla în calitate de pasager în autoturism.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

La data de 16 septembrie 2020, în jurul orei 17.45, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autovehicul, care se deplasa pe VO1K, fără a respecta limita legală de viteză prevăzută pentru acel sector de drum.

Conducătorul auto și-a continuat deplasarea, nerespectând semnificația semnalelor de oprire efectuate de către polițiști, astfel încât s-a procedat la urmărirea autovehiculului în cauză, reușindu-se oprirea acestuia pe raza localității Sânpetru, județul Brașov.

Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului, polițiștii au identificat conducătorul auto ca fiind un tânăr, în vârstă de 17 ani, care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

 De asemenea, cadrele de poliție au stabilit faptul că autoturismul, ce avea montate plăcuțe cu număr de înmatriculare eliberate de către autoritățile din Franța, are cartea verde expirată, neavând astfel drept de circulație pe teritoriul României.

 În continuarea cercetărilor, polițiștii au constatat faptul că tânărul este cercetat într-o altă cauză penală pentru săvârșirea unei alte infracțiuni la regimul rutier, respectiv “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

În urma probatoriului administrat în cauză, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335 alin. 1 și alin. 3 din Codul Penal și  “punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, dosar instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

La data de 16 septembrie 2020, în jurul orei 23.45, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov, în timp ce se aflau în executarea atribuțiilor de serviciu, au depistat în trafic, cu aparatul radar Trucam, un autoturism care se deplasa pe șoseaua Cristianului din municipiul Brașov, având o viteză peste limita legal admisă pe acel sector de drum.

Cadrele de poliție au efectuat semnal regulamentar de oprire, dar conducătorul auto nu s-a conformat acestora și și-a continuat deplasarea. Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului în cauză, reușind, la scurt timp, oprirea acestuia.

Cu ocazia legitimării conducătorului auto, s-a stabilit că acesta are vârsta de 33 ani și domiciliază în județul Galați.

În urma verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că bărbatul în cauză nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, dosar instrumentat sub coordonarea  unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

În fapt, polițiștii rutieri au depistat în trafic un bărbat, care conducea un autoturism pe DN11, km. 10, pe raza județului Brașov, fără a respecta limita legală de viteză prevăzută pentru acel sector de drum.

Bărbatul a fost sancționat contravențional conform prevederilor O.U.G. 195/2002 R privind circulația pe drumurile publice.

 Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autovehiculului condus, cadrele de poliție au constatat faptul că bărbatul are permisul de conducere reținut, neavând astfel dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei, a declarta comisar Alina Ivan, purtător de cuvânt al I.P.J. Brașov.

Alte articole:   Tânăr depistat în trafic de două ori cu permis de conducere fals

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.