blog-logo

Peste 4 zile începe Vibrate!festival. 6 concerte camerale, la Brașov

Peste 4 zile începe Vibrate!festival. 6 concerte camerale, la Brașov

2020 este anul provocărilor pentru orice creator de conținut cultural. vibrate!festival a ales să răspundă provocării cu o ediție, a VI-a, al cărui format s-a adaptat vremurile altfel pe care le trăim.

Ediția CONTACT a vibrate!festival vă invită astfel din 20 septembrie, la Brașov, la o săptămână de concerte al căror cap de afiș îl constituie integrala simfoniilor bethoveniene în transcripții camerale istorice, prilejuită de cei 250 de ani de la nașterea marelui compozitor. După săptămâna brașoveană festivalul propune o nouă serie de concerte și evenimente, atât la Brașov, cât și București și Turda, până în data de 27 octombrie.

De la prima ediţie vibrate!festival și-a propus să prezinte muzica clasică dincolo de cadrele convenționale și să o aducă mai aproape de oameni. Anul acesta venim cu o nouă formulă și luăm CONTACT cu publicul nostru national și internațional și prin transmiterea live pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/vibratefestival) şi pe site (https://www.vibratefestival.ro/) a tuturor concertelor. Aducem astfel în casele tuturor, prestigioşi muzicieni din România, şi promovăm la nivel internaţional valorile autohtone.

Alte articole:   Biciclist în stare gravă, după ce a fost lovit de o maşină

La fel ca în primele 5 ediții brașovene ale vibrate!festival, și la această ediție desfășurată pentru prima oară în trei orașe: Braşov (20 – 26 septembrie 2020), Turda şi Bucureşti (octombrie 2020) am selectat pentru fiecare dintre oraşe spaţii de consum de cultură capabile să ducă mai departe mesajul vibrate!festival: cultura este vie, trăiește, şi prin adaptare, readaptare rămânem un pilon de profesionism muzical. În cadrul concertelor live numărul de bilete va fi limitat, date fiind normele și recomandările oficiale. Biletele vor fi disponibile la sălile de concert (cu excepția concertelor de la Centrul Multicultural Brașov, unde intrarea este liberă pe bază de rezervare), informațiile fiind disponibile pe site și pagina de facebook.

Tinere staruri ale scenei muzicale naționale și artiștilor vizuali locali sunt invitații acestei noi ediții vibrate!festival. Ștefan Cazacu, Adrian Vasile,  AndreeaȚimiraș, Flavius Turcanu, Adrian Vasile, Andreea Țimiras, la care se adaugă cunoscutul flautist Ion Bogdan Ștefănescu și fondatorii vibrate!festival, violonistul și compozitorul Vlad Maistorovici și pianista Diana Ionescu sunt interpreții acestei ediții CONTACT.

Alte articole:   AQUA Carpatica, membră Valvis Holding, lansează cu mândrie prima doza de apa minerală românească

”În anul în care celebrăm 250 de ani de la nașterea lui Ludwig van Beethoven, avem nevoie mai mult ca oricând de Simfoniile sale, simboluri ale tăriei spiritului uman și ale comuniunii cu semenii. Transcripțiile camerale semnate de însuși Beethoven și iluștrii săi discipoli și colegi vizau aducerea Simfoniilor în cadrul familial, inainte de apariția tehnologiei înregistrării și într-o vreme când concertele simfonice erau mult mai puțin accesibile publicului larg”

Vlad Maistorovici – despre simfoniile beethoveniene în transcripții camerale

Program Brașov – luna septembrie *

20.09 ora 19.00 Centrul Multicultural – Beethoven : Simfonia nr 5
21.09 ora 19.00 Centrul Multicultural – Beethoven : Simfonia nr.1
23.09 ora 19.00 Sinagoga Neologa – Musica de l’amicizia (Falla, Schubert, Villa-Lobos, Maistorovici, Piazzolla)
24.09 ora 19.00 Centrul Multicultural – Beethoven: Simfonia nr. 3
25.09 ora 19.00 Centrul Multicultural – Beethoven : Simfonia nr. 2
26.09 ora 19.00 Clubul Copiilor – Beethoven : Simfonia nr. 6

Organizator: Asociaţia Culturală ”Paul Constantinescu 2009

Co-organizator: Casa Rațiu, Rațiu Democracy Centre

Proiect cultural co-finanţat de AFCN și de Fundaţia”Ion Raţiu”

Alte articole:   S-a făcut Tam-Tam pe banii brașovenilor

Parteneri instituţionali: Universitatea Transilvania, Centrul Multicultural, Muzeul Județean de Istorie Brașov, ICR New York, Sinagoga Neologa Brașov

Parteneri: Clubul Copiilor Braşov, APStudio, Tipografia, Visssual, Amural, Avramova, Andrei Paul, HirscherRezidence, Equilibru Psi, Deans, Asociația ”Bastonul Alb”, Gaia Guesthouse

vibrate!festival – story Din anul 2015, vibrate!festival promovează muzica de cameră, artele și patrimoniul arhitectural naţional prin atragerea unui public cât mai divers în spații de concerte cât mai inedite. Concertele sunt susținute astfel în spații alternative, de consum de cultură, neconvenționale: muzee, biserici, pub-uri, piațete, școli, spații relevante arhitectural și simbolistic pentru brașoveni și turiști. Festivalul încurajează și relevă în același timp conexiunile între diferitele discipline artistice și muzica clasică, constituindu-se într-un loc de întâlnire și interferență a artelor.                                

* Concertele și evenimentele din luna octombrie vor fi anunțate ulterior, în funcție de condițiile sanitare din perioada respectivă.     #VibrateFestival

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

De top în Brașov