blog-logo

IȘJ și DSP Brașov monitorizează evoluţia epidemiologică în toate unitățile de învățământ

IȘJ și DSP Brașov monitorizează evoluţia epidemiologică în toate unitățile de învățământ

Aproape toate unitățile de învățământ din județul Brașov și-au deschis porțile, luni, pentru un nou an școlar. Din cauza pandemiei provocate de coronavirus, prima zi de școală a început atipic: fără festivități și buchete de flori pentru profesori, dar și fără probleme majore.

Potrivit Inspectoratul Şcolar Judeţean (IȘJ) Braşov prima zi de școală a decurs normal, fără incidente majore, ceea ce arată că eforturile intense depuse în ultimele săptămâni de către personalul din unitățile școlare, susținute material și moral de reprezentanții autorităților locale, nu au fost zadarnice.

Pentru a preîntâmpina răspândirea COVID-19, IȘJ a transmis că împreună cu Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Brașov, vor monitoriza evoluţia situaţiei epidemiologice din unitățile școlare din toate localităţile judeţului.

„Vom monitoriza zilnic, în colaborare cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, participarea la cursuri a elevilor și a personalului din unitățile școlare și, în funcție de evoluția epidemiologică la nivelul fiecărei localități, vom lua toate măsurile ce se impun astfel încât să diminuăm, cât de mult posibil, riscul transmiterii virusului SARS-CoV-2”, a transmis IȘJ Brașov.

Patru școli „roșii”

Alte articole:   Virgil Popa: Spitalul Municipal Săcele este arhiplin cu pacienți bolnavi de COVID. A fost amenajat un centru de vaccinare

Anul școlar a debutat în județul Brașov pentru cei peste 80.000 de preșcolari și elevi, în 390 de unități de învățământ, în baza hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, la propunerea Consiliilor de administrație ale unităților școlare, după cele trei scenarii, astfel:

În 225 de unități de învățământ după scenariul verde, însemnând participarea zilnică, (față în față) a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară;

161 de unități de învățământ în scenariul galben. Acesta presupune participarea zilnică parțială (față în față) a preșcolarilor și elevilor, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a celorlalți preșcolari și elevi;

Alte articole:   Lista centrelor de vaccinare împotriva Covid-19 din județul Brașov. Repartiția pe localități

În 4 unități de învățământ se aplică scenariul roșu, care presupune participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități, respectiv lecții, online.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.