După PNL, și PSD anunță că merge pe cont propriu la alegerile parlamentare

După PNL, și PSD anunță că merge pe cont propriu la alegerile parlamentare

Consiliul Politic Naţional al PSD a decis, marți, cu 69 de voturi pentru și 2 împotrivă, ca partidul să nu facă alianțe la alegerile parlamentare programate la sfârșitul acestui an, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid.

Astfel, Pro România (Victor Ponta), PPUsl (controlat de Dan Voiculescu) și ALDE (Călin Popescu Tăriceanu) vor trebui să meargă în alegeri pe cont propriu. Ar fi pentru prima dată în istoria partidului când PSD intră în alegeri fără o politică de alianțe.

De notat că PSD nu a făcut alianțe electorale nici la alegerile locale cu partidele lui Ponta, Voiculescu și Tăriceanu.

PSD a jucat în ultimele două decenii rolul de remorcher politic pentru partidul lui Dan Voiculescu. Acest partid, indiferent cum s-a numit de-a lungul timpului (PUR, PC, PPUSL) nu a contat niciodată electoral în mod real, însă Voiculescu a utilizat influența Antenei 3 drept carte de negociere.

Alte articole:   Penitenciarul Codlea angajează medic

Ar fi, de asemenea, o premieră politică pentru PSD să piardă sprijinul mediatic al Antenei 3 în plină campanie electorală pentru alegerile locale și parlamentare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate