blog-logo

Doi bărbați ar fi încercat să mituiască polițiștii

Doi bărbați ar fi încercat să mituiască polițiștii

La data de 12 septembrie 2020, un agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Poliția Stațiunii Râșnov, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit în trafic, pentru control,  un bărbat în vârstă de 32 ani, care conducea un autoturism pe raza Stațiunii Râșnov din județul Brașov.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost 0,40 mg/l alcool pur. Întrucât fapta impunea reținerea permisului de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 zile, conducătorul auto a oferit polițistului suma de 500 lei, pentru ca acesta să nu dispună asupra sa măsurile legale care se impun.

De asemenea, la data de 30 august 2020, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Postul de Poliție Vulcan a intervenit într-un caz de violență în familie, faptă săvârșită de către un bărbat din localitatea Vulcan, județul Brașov.  

Având în vedere că fapta comisă impunea întocmirea unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “violența în familie” și emiterea unui ordin de protecție provizoriu, bărbatul a oferit polițistului suma de 400 de lei pentru a nu fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Cu privire la aspectele constatate, în ambele cazuri, polițiștii brașoveni au sesizat, de îndată, reprezentanții Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Brașov, care, împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, au preluat și au continuat cercetările în cadrul a două dosare  penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”dare de mită”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 290 din Codul Penal.

În cel de-al doilea caz, ca urmare a activităţilor procedurale efectuate de către lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Serviciul Județean Anticorupție Brașov, la data de 10 septembrie 2020, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, a întocmit rechizitoriu, prin care a dispus trimiterea în judecată a bărbatului în cauză, pentru săvârşirea infracţiunii de ”dare de mită”.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de Procedură Penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție, a declarat comisar Alina Ivan, purtător de cuvânt al I.P.J. Brașov.

Alte articole:   Polițiștii din Brașov: Fiți prevăzători. Puteți preveni tâlhăria!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.