blog-logo

Brașovul în topul județelor cu cele mai multe ordine de protecție emise

Brașovul în topul județelor cu cele mai multe ordine de protecție emise

Poliţiştii au emis în primele şapte luni ale anului 4.856 de ordine de protecţie provizorii, conform Legii pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice.

Acestea au vizat 5.040 de persoane, autori ai unor fapte violente, majoritatea bărbaţi. Din aceste ordine, 2.293 au fost confirmate de procurori.

În ceea ce priveşte victimele, numărul acestora este de 5.431, majoritatea femei, rezultă din datele transmise de Ministerul Afacerilor Interne într-un răspuns la o interpelare parlamentară.

În ceea ce priveşte autorii faptelor violente, 4.882 sunt bărbaţi (96%) şi 147 sunt femei. Acestora li se adaugă 11 minori – 9 băieţi şi 2 fete.

Numărul victimelor este 5.431, din care 450 sunt bărbaţi, iar 4.606 sunt femei. Victime minore sunt 170 de băieţi şi 105 fete.

Alte articole:   Un brașovean s-a ales cu dosar penal pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”

Cele mai multe ordine de protecţie provizorii au fost emise în Bucureşti – 602, urmat de Vaslui – 232, Braşov – 202.

Numărul cazurilor de violență domestică a crescut în perioada pandemiei

În perioada de pandemie, mai ales în cea de izolare, s-a constatat o creștere a violenței în familie, fiind înregistrate cu 2,3% mai multe sesizări din partea femeilor agresate de partenerii de viață, potrivit Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați (ANES).

În schimb, au scăzut criminalitatea și tălhăriile.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.