blog-logo

Aproximativ 9.000 de români pot beneficia de câte 15.000 de euro pentru eficientizarea energetică a locuinţelor

Aproximativ 9.000 de români pot beneficia de câte 15.000 de euro pentru eficientizarea energetică a locuinţelor

Prin programul de finanţare intitulat,,Casa Eficientă Energetic”, care debutează, marţi, aproximativ 9.000 de români pot beneficia de câte 15.000 de euro pentru eficientizarea energetică a locuinţelor, transmite Ministerului Mediului, potrivit agerpres.ro.

Programul are un buget de 430 de milioane de lei.

Scopul programului este reducerea consumului de energie din casele românilor şi a emisiilor de gaze cu efect de seră. Cu alte cuvinte: creşterea eficienţei energetice şi/sau utilizarea energiei din surse regenerabile în locuinţele unifamiliale existente, situate într-un imbobil-construcţie având regim de înălţime de cel mult trei nivele.

,,Casa Eficientă Energetic este unul din programele la care ţin foarte mult şi care va ajuta foarte mult şi populaţia, şi economia, şi mediul. Cele mai multe case nu sunt bine izolate. De aceea, pierderile de energie ajung până la 30% prin pereţii exteriori, 25% prin geamuri sau acoperiş. Se ştie că, astăzi, sectorul clădirilor este unul din cei mai mari consumatori de energie şi cea mai mare sursă de gaze cu efect de seră. Programul nostru are o mare componentă de mediu, dar şi una economică şi socială: o astfel de investiţie duce la reducerea la jumătate a facturilor de energie şi, implicit, la scăderea consumului naţional de energie”, spune ministrul Costel Alexe.

Alte articole:   COVID-19. 338 de pacienți internați în spitalele din Braşov, dintre care 27 la Terapie Intensivă!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.