blog-logo

Studenții își vor putea rezerva online călătoria cu trenul

Studenții își vor putea rezerva online călătoria cu trenul

CFR Călători anunță că studenții își vor putea cumpăra bilete online sau de la automate, pentru reducerea timpului de așteptare la casele de bilete.

Compania CFR Călători a încheiat un protocol cu trei organizații studențești reprezentative cu privire la procedura prin care studenții să aibă posibilitatea de a-și procura bilete de tren online.

Totodată, Ministerul Transporturilor și CFR Călători fac demersuri pentru promovarea unui proiect de hotărâre de guvern pentru modificarea și completarea Normelor metodologice privind acordarea facilităților de transport intern feroviar și cu metroul pentru elevi și studenți aprobate prin HG nr. 42/2017.

După aprobarea acesteia, studenții care vor dori eliberarea online a biletelor sau abonamentelor de tren vor trebui să-și creeze un profil de utilizator pe site-ul CFR Călători sau la casele de bilete dotate cu sistem electronic de emitere pentru înscrierea datelor care atestă calitatea de student și dreptul la gratuitate.

„Studenții reprezintă o categorie importantă printre călătorii noștri și din acest motiv am căutat împreună cu Ministerul Transporturilor o soluție care să le permită procurarea online a biletelor de tren. Am continuat astfel politica asumată la începutul anului de a pune în centrul atenției călătorul și nevoile sale și sperăm că acest pachet legislativ și platforma informatică aferentă să fie finalizate până la începerea anului universitar. Această măsură este doar una dintr-o serie mai lungă din cadrul Strategiei de Digitalizare a CFR Călători prin care ne dorim să schimbăm substanțial experiența călătoriei cu trenul”, a declarat directorul general CFR Călători, Dan M. Costescu.

La discuțiile purtate la sediul CFR Călători au participat reprezentanți ai Uniunii Studenților din România (USR), ai Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) și ai Ligii Studenților Români din Străinătate (LSRS).

„Ne bucurăm că am reușit să obținem o victorie importantă pentru toți studenții și apreciem deschiderea de care a dat dovadă CFR Călători și MTIC. Considerăm că această decizie este cu atât mai benefică în contextul actual de pandemie”, a declarat Alexandru Vasile, președinte USR.

La rândul său Horia Onița, președintele ANOSR s-a arătat încântat că “într-un final am identificat o alternativă care asigură studentului respectarea dreptului de a procura bilete online după 3 ani de demersuri ale federației către autoritățile competente”.

Potrivit CFR Călători, s-a discutat şi cu studenţii români din străinătate asupra condiţiilor tehnice pentru a permite accesul gratuit al acestora cu trenul. Urmează să fie stabilită procedura legală prin care acest lucru să devină posibil.

Alte articole:   “Bastionul Artiștilor”: 86 de evenimente și peste 5.500 de spectatori

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.