blog-logo

Raed Arafat: Alegătorii sunt sfătuiți să-și aducă pix de acasă și să-și dezinfecteze mâinile la vot

Raed Arafat: Alegătorii sunt sfătuiți să-și aducă pix de acasă și să-și dezinfecteze mâinile la vot

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis ca, în campania electorală pentru alegerile locale, să fie permise demonstraţiile cu maximum 100 de persoane în spaţii deschise iar alegătorii să îşi introducă singuri cartea de identitate în sistemul informatic în secțiile de votare, a anunţat secretarul de stat în MAI, Raed Arafat.

După ședința de Guvern de astăzi, doctorul Raed Arafat a declarat că regulile care vor fi aplicate la nivelul secţiilor de vot vor fi stabilite prin ordin de ministru.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne a mai precizat că oficialii prezenți în secțiile de vot nu vor avea voie să atingă actul de identitate al votanților:

Alte articole:   Polițiștii din Brașov vin cu recomandări pentru prevenirea victimizării în mediul online

„La nivelul secţiilor de vot regulile urmează să fie stabilite prin ordin al ministrului Sănătăţii, bineînţeles, împreună cu Ministerul Afacerilor Interne şi cu avizul Autorităţii naţionale electorale – regulile care privesc accesul, aspectele care privesc modul în care se va desfăşura votul. Dau două, trei exemple: obligativitatea dezinfectării mâinilor la intrare în secţia de vot şi la ieşire din secţia de vot. Cartea de identitate va fi introdusă de alegător în sistemul informatic. Bineînţeles, va fi instruit cum să o facă. Doar la cei care au buletine vechi din hârtie, operatorul procesează buletinul cu dezinfectarea mâinilor înainte şi după ce manipulează buletinul”, a explicat Raed Arafat, adăugând că alegătorii ar putea să aducă de acasă și pixul cu care va semna la secția de vot, ca p măsură de protecție suplimentară.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate