blog-logo

Astăzi se decide prelungirea stării de alertă. Ce măsuri de relaxare ar putea fi luate

Astăzi se decide prelungirea stării de alertă. Ce măsuri de relaxare ar putea fi luate

Guvernul Orban va decide în ședința de astăzi prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile. Odată cu prelungirea stări ide alertă ar putea fi anunțate și noi măsuri de relaxare.

Premierul Ludovic Orban a anunţat că luni va avea loc şedinţa de Guvern în care se vor lua noile măsuri privind starea de alertă.

„Vom avea Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă luni, la 11.00, la 12.00 am convocat şedinţă de Guvern şi vom lua decizii. Deocamdată am agreat – că am avut mai multe solicitări – să permitem reluarea adunărilor publice, manifestaţiilor. Sigur că am fost favorabil ideii de a permite organizarea de adunări publice, de manifestaţii, sigur, în condiţiile de protecţie sanitară care sunt stabilite pentru alte evenimente”, a spus Ludovic Orban, potrivit Mediafax.

Premierul a precizat că vor fi premise adunările electorale, de 100 de persoane în aer liber, cu distanţare fizică și cu obligaţia de a purta mască.

„Cel mai probabil, cât e permis şi acum la adunările electorale: 100 de persoane în aer liber, cu distanţare fizică, cu obligaţia de a purta mască. Nu vreau să mai cenzurăm sau cineva să comenteze că noi cenzurăm dreptul oamenilor de a protesta, dreptul oamenilor de a se manifesta prin adunări publice, dar vom avea grijă să fie respectate regulile de protecţie sanitară”, a mai spus Ludovic Orban.

Executivul a intenționat să facă asta joia trecută, însă acest lucru nu a fost posibil din cauza lipsei avizului Consiliului Legislativ.

Alte articole:   Arafat: Valul 4 poate fi prevenit dacă avem mai multe persoane vaccinate. Să ignorăm sfaturile „divelor” de la TV

Guvernul a aprobat pe 14 august, printr-o hotărâre, prelungirea stării de alertă cu 30 de zile pe între teritoriul României, începând din data de 16 august.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate