blog-logo

Cutremur de mică intensitate azi-noapte

Cutremur de mică intensitate azi-noapte

Un nou cutremur s-a produs, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în regiunea Vrancea. Seismul a fost resimțit și în Capitală. Numai în luna august, în țara noastră au avut loc aproximativ 30 cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 3,9 pe Richter.

Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat că un cutremur cu magnitudinea de 2.3 grade a fost înregistrat în această noapte, la ora 00:46:18 (ora locală a României), în județul Vrancea.

Seismul a fost localizat la adâncimea de 78 km.

Potrivit Institutului, cutremurul s-a produs 76 km E de Brașov, 91 km NE de Ploiești, 103 km S de Bacău, 116 km V de Galați, 117 km NV de Brăila, 142 km N de București și 162 km NE de Pitești.

Alte articole:   29.11.2020 - 5.554 cazuri noi de infectare cu COVID 19 în ultimele 24 de ore, dintre care 364 la Brașov

Numai în luna august, în țara noastră au avut loc aproximativ 30 cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 3,9 pe Richter.

Cel mai important seism din acest an s-a produs la data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2 pe scara Richter. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.

În ultima perioadă s-au produs cutremure în jurul magnitudinii de 3 sau și mai mici. E o activitate normală a zonei Vrancea, cam la 2 ani se produce un cutremur între 5 grade și 6 grade pe Richter.

Practic, această activitate a zonei Vrancea se încadrează în activitatea normală pentru regiune.

Alte articole:   Un puști spera să dea lovitura vieții la o cofetărie, dar a fost prins de jandarmi

Dacă s-ar produce un cutremur de 7 grade Richter în zona Vrancea la o adâncime de, să zicem, 100 de kilometri, sigur, sunt afectate blocurile care au mai trecut prin alte cutremure anterioare, cum sunt cele din 1990, 1986, 1977, care nu au fost consolidate.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!
  1. Cum sa se simta un cutremur de 2,3 grade in Bucuresti mah?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.