blog-logo

Brașov Smart City, cu Dragoș Tohănean, programator și candidat ALDE la Consiliul Local

Brașov Smart City, cu Dragoș Tohănean, programator și candidat ALDE la Consiliul Local

E un tânăr programator, absolvent al Colegiului Johannes Honterus și al Facultătii de Matematică și Inforamtică din Brașov. Conduce propria firmă de IT. E unul din candidații ALDE (Partidul Alianța Liberalilor și Democraților) la Consiliul Local Brașov. Dragoș Tohănean vrea digitalizarea Brașovului și susține conceptul de „Brașov Smart City”.

„Din păcate Brașovul a rămas mult în urma marilor orașe din România. Mă refer la Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu etc. Trebuie să intervină o schimbare în administrația municipiului Brașov, în administrarea serviciilor și facilităților oferite cetățenilor. Se impune o accelerare a schimbărilor digitale. Haideți să nu mai batem pasul pe loc, Brașovul are nevoie de digitalizare! Digitalizarea e un element indispensabil în funcționarea administrației publice locale, în transparența activității funcționarilor publici în relația cu cetățenii, în eficientizarea și optimizarea serviciilor, dar și în dezvoltarea economiei”, își spune punctul de vedere.

Apoi, detaliază: „O societate digitalizată este compusă de mai multe elemente complementare:

  • – forță de muncă digitalizată, care este mai productivă și atractivă pentru investitori, aducând mai multă valoare economiei;
  • – antreprenori digitalizați, cu capacitatea de a valorifica tehnologii noi și date și de a se conecta la piețe de export;
  • – un oraș digitalizat, care oferă transparență și servicii eficiente și de calitate pentru cetățenii săi;
  • – cetățeni digitalizați, care sunt informați și implicați în comunitățile lor.
Alte articole:   Valiza cu amintiri a Mariei Butum din satul Veneția de Sus

Digitalizarea creeazǎ noi oportunități pentru firme, antreprenori și angajați.

Din punct de vedere tehnic: fuziunea de bunuri și servicii în obiecte inteligente, care vor permite produselor să fie fabricate mai rapid, folosind mai puține resurse și, prin urmare, mai eficient.

Din punct de vedere organizațional: noi moduri de organizare a companiilor și crearea de noi forme de angajare și modele de afaceri, care ne vor oferi o gamă întreagă de servicii mai rapide, mai bune și mai ieftine.

Din punct de vedere social: creşterea incluziunii prin reducerea barierelor privind accesul pe piaţa muncii şi crearea unor servicii mai bune în domeniul îngrijirii persoanelor în vârstă și a celor cu handicap.

Alte articole:   Valiza cu amintiri a Mariei Butum din satul Veneția de Sus

Digitalizarea generează oportunități semnificative, ce trebuie implementate și la noi, la Brasov, prin:

  • – digitalizarea serviciilor publice, conducând la o administrare mai bună și mai eficientă, îmbunătățirea gradului de colectare a taxelor și impozitelor, simplificarea interacțiunii dintre administrația publică și contribuabili, dar și reducerea incidenței corupției în administrația publică;
  • – digitalizarea educației, a sănătățății, a securității cetățenilor și a mediului, direcții prioritare într-o societate modernă și într-un «Oraș inteligent»;
  • – integrarea tehnologiilor digitale în procesele economice cu impact direct asupra creșterii competitivității și productivității economiei, dar mai ales integrarea tehnologiilor digitale ale tuturor serviciilor publice brașovene, pentru a răspunde oportun și eficient nevoilor cetățenilor”.

„Digitalizarea este aici și trebuie integrată pentru un «Brașov Smart City», un «Brașov – oraș inteligent», care leagă eficient concepte fizice, digitale și umane în mediul de zi cu zi. Astfel, vom oferi comunității noastre și Brașovului, ca mare oraș din România, un viitor durabil, prosper și stabil pentru cetățenii săi”, trage concluzia tânărul programator brașovean.

Alte articole:   Valiza cu amintiri a Mariei Butum din satul Veneția de Sus

La alegerile din 27 septembrie, Dragoș Tohănean și colegii lui din ALDE, mulți dintre ei tineri, care candidează la Consiliul Local Brașov, se vor afla la poziția 7 pe buletinul de vot.

Acest articol a fost comandat de Partidul Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) Brașov. CMF: 21200063.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.